Royalt besøg i Etiopien – se vores selfie!

Hendes kongelige højhed Prinsesse Marie har været i Etiopien som protektor for Folkekirkens Nødhjælp. 

Hverdag i Afrika

Etiopien har de seneste år præsteret imponerende fremskridt i FNs udviklings-index. Men væksten ses mest i byerne og Etiopien er stadig et af verdens fattigste lande. Omkring halvdelen af befolkningen lider af underernæring og på landet kæmper folk for at overleve på primitive smålandbrug eller som hyrdefolk. Prinsesse Marie har besøgt Folkekirkens Nødhjælps kontor i Addis Ababa og bagefter rejste hun bl.a. rundt i Bale-regionen, hvor DEM startede sit arbejde for 60 år siden. Hun så forskellige af Folkekirkens Nødhjælps projekter, der bekæmper sult, forebygger katastrofer, oplyser om hiv og aids – og arbejdet for ligestilling og styrkelse af civilsamfundet.

Når en prinsesse kommer til landet kræver det meget forberedelse. Hun boede bl.a. på Wabe Shebelle hotel i Goba, hvor Anders lige har spist middag sammen med en studiegruppe fra danske menigheder. Forskellen var bare, at da Prinsesse Marie boede der, blev alle hotellets værelser lejet og de medbragte egen mad og en engelsk kok, der kunne tilberede maden for selskabet.

Men det allervigtigste ved hendes besøg var, da hun den sidste aften var inviteret til den danske residens (ambassadørens bolig) og mødte de danske spidser i Etiopien. Dem tilhører vi desværre ikke, men alligevel lykkedes det os at komme med til festen. Vi var sammen Per og Anne Grete, teamlederparret i DEM, og ca. 100 andre danskere og etiopiere inviteret til pindemadder og rødvin sammen med Prinsesse Marie. Vi fik endda lov til at trykke hendes hånd. En stor dag for en royalist som mig :-)

Ligesom Helle Thorning Schmidt havde jeg her mit livs største chance for et uforglemmeligt selfie…

Tine
2. februar 2014

Tags

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier