Tselot

Missions – og dannelsesrejse for unge til Etiopien.

Hvad er Tselot?

Tselot er amharisk og betyder bøn, tilbedelse, andagt; altså samvær med Gud på forskellige måder. Vi skal være sammen med Gud i fællesskab med etiopiske unge, en lille gruppe unge danskere (antal deltagere er max. ni personer) og danske ledere. Den danske ansvarlige leder er Promissios netværkskoordinator Lotte Carlsen.

Hvorfor Tselot?

Promissio ønsker at danne rammerne for at unge danskere og etiopiere kan udvikle venskaber, så I på tværs af kulturer kan lære af hinanden. Vi ønsker, at I får noget med hjem – både til egen personlig opbyggelse og til jeres danske fællesskaber.

Hvad siger Mathias, Johanne og Maria?

Mathias, Johanne og Maria var med på Tselot 2017. Læs her, hvad det har gjort ved dem.

Mathias Jensen, 21 år, Aalborg:

”Spiritualiteten dernede er meget ekspressiv, og de tør tænke stort og tro på, at vi har en stor Gud, der faktisk kan gøre store ting. Jeg tror, at vi tit minimerer Gud og tænker: ’Så stor er han nok heller ikke’, men han kan bare gøre nogle vilde ting. Jeg er inspireret til missionalt at turde være åben omkring mit trosliv og turde spørge folk til – og snakke med folk om – troen.”

Johanne Vammen, 21 år, Aarhus:

"Aldrig før har jeg mødt et fællesskab, som det, jeg mødte i Etiopien! De brændte for at dele bibelvers og opmuntringer fra Gud med hinanden. Deres åndelige opbyggelse kom ikke bare, når præsten delte noget med dem om søndagen, men deres hverdag sammen var i høj grad præget af, at de ønskede at dele troen med hinanden."

Maria Holmgaard, 26 år, Aarhus:

”Det var rigtig svært at vide, hvad jeg skulle forvente af turen, men jeg havde håbet på et fællesskab med andre danskere i et andet land og et møde med en kultur og med nogle etiopiere. Det, jeg blev særligt inspireret af, var etiopiernes bønsliv. Det har fået mig til at tænke over, hvordan jeg bruger og prioriterer min tid.”

Det skal vi opleve

Vi skal være sammen med Kotobe-menigheden, som holder til i den nordøstlige del af Addis Ababa, Etiopiens hovedstad. Soboka Tesso er præst, og vi kommer til at møde ham samt unge og gamle fra menigheden. Derudover vil vi bl.a. opleve:

 • Etiopiske gudstjenester
 • Deling af vidnesbyrd
 • Undervisning om dåbsoplæring, discipelskab m.m.
 • Sport med de unge
 • En luksusdag med souvenirshopping og badning i swimmingpool
 • Indsigt i menighedens kvindearbejde
 • Bøn med kirkens medlemmer
 • Tur på landet, bestigning af et bjerg og overnatning i telte
 • Spisning i etiopiske hjem
 • Fællesskab med etiopiske unge 

Datoer

Rejsedatoer: endnu ukendte for 2019

Ansøgningsfrist: endnu ukendte for 2019

Obligatorisk forberedelsesweekend: endnu ukendte for 2019

Obligatorisk opfølgningsdag (hele dagen): endnu ukendte for 2019

Pris

Prisen for turen er max. 8.900 kr. Læs mere om det under "Fundraising" længere nede på siden.

Prisen inkluderer alt i Etiopien + forberedelsesweekend og opfølgningsdag.

Af forsikringsmæssige årsager skal man være medlem af Promissio for at rejse med på Tselot - det kan du blive i forbindelse med tilmelding ved at betale kontingent på kun 100 kr.

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til forberedelsesweekend og opfølgningsdag
 • Transport til og fra lufthavnen i Danmark
 • De nødvendige vaccinationer (er du medlem af Danmark får du 50 % på vaccinationer)

Tilmelding

Tilmeldingen til Tselot 2019 er endnu ikke åben.

Fundraising

Prisen for Tselot er 8.900 kr., men det er ikke sikkert, du skal betale hele beløbet selv. Betaling for Tselot består nemlig af to dele: en egenbetaling og en fundraisingsdel.

Ved egenbetaling forstår vi, at du enten selv har tjent pengene, eller at nær familie har givet et bidrag. Egenbetalingen er 4.000 kr.

Til fundraisingdelen kan du gøre en indsats for at fundraise beløbet hos missionshuse, kirker, Y’s Mens-klubber, Lions Club, interessefællesskaber, venner eller andre.

For hver krone, du fundraiser, går 50 ører til betaling af din rejse, og 50 ører til Kotobe-menigheden som en gave.

Hvis du ønsker og har mulighed for at fundraise til hele fundraisingdelen, skal du derfor fundraise 9.800 kr. Det giver 4.900 kr. til din rejse, så de 8.900 kr. er betalt, og en flot gave til Kotobe-menigheden på 4.900 kr.

Vælger du eller har du ikke mulighed for at fundraise til hele fundraisingdelen, betaler du selv det manglende beløb op til 8.900 kr. Det er kun fundraisede penge, der skal deles lige over til Kotobe-menigheden.

Egenbetalingen på 4.000 kr. indbetales i november 2018.

Fundraisingdelen (det vil sige betaling for egen rejse og gave til Kotobe-menigheden) indbetales senest december 2018.

Eksempel på fundraising-fordeling:

Du samler 8.000 kr. ind i din ungdomsforening eller Y’s Men’s-klub eller lignende. De 4000 kr. går til din egenbetaling. De andre 4000 kr. går til en gave til Kotobe-menigheden.

Du mangler så 900 kr. i at have 8.900 kr., og disse 900 kr. må du selv skrabe sammen.

Det er også en mulighed, at betale alle 8.900 kr. af egen lomme.

De indsamlede midler til denne tur er ikke fradragsberettigede.