Børn fortjener en god skole

Hjælp kirken i Liberia med at give børn den undervisning som de og deres samfund har brug for.

Liberia har brug for dygtige borgere som kan udvikle landet til gavn for hele befolkningen. Samtidig lider uddannelsessektoren og dens elever under at Liberia er et fattigt land. 

Kirken har 28 skoler

Uddannelse og viden er vejen ud af fattigdom og ind i en lysere fremtid, og derfor driver Den lutherske Kirke 28 skoler i Liberia. Skolerne gør også kirken synlig i lokalområdet og giver en god kontakt til befolkningen.

Der er mangel på kvalificerede lærere i Liberia, og over halvdelen af lærerne på kirkens skoler har ingen læreruddannelse. Det handler blandt andet om den løn, kirken kan give dem. Mange af skolerne trænger til renovering og nye undervisningsmaterialer. Lærerne underviser så godt de kan, men eleverne får ofte ikke det udbytte af undervisningen, som de har brug for. Sådan er det på mange skoler i Liberia. 

Det gør kirken for at styrke sine skoler

  • Knytter skolerne tættere sammen til ét skolesystem med større sammenhængskraft og mulighed for erfaringsudveksling og mere effektiv drift.
  • Styrker skolesystemets sekretariat der leder skolernes faglige, ledelsesmæssige og økonomiske udvikling.
  • Udvikler undervisningsmateriale med lærervejledning til hver enkelt lektion i alle fag på alle klassetrin. 

Det gør Promissio

Promissio har udsendt missionær Ingrid Kafton Smidt som konsulent på skolesekretariatet i Monrovia. Sammen med ledelsen skal hun opbygge kapaciteten på sekretariatet og evaluere og udvikle skolerne.

Ingrid skal desuden stå for kontakten til de mange udsatte børn som kirken betaler skolepenge for på forskellige skoler efter ebolaepidemien i 2014-2015. Ebolaen kostede mange forældre livet og gjorde det svært for endnu flere at forsørge deres familier. 

I 2017 skal Promissio bruge omkring 482.000 kr. til formålet (udsendt medarbejder: løn, bil, bolig, forsikring osv.).

Sådan kan du være med

Støt projekt nr. 7958 "Børn fortjener en god skole" - og giv børn i Liberia den gode skole de fortjener.

Støt projektet nu

 

85 procent af din støtte går til arbejdet med at styrke kirkens skolesystem i Liberia. De sidste 15 procent går til Promissios koordinering af projektet.

Mere om projektet

Projektnummer: 7958.
Download projektfolder.
Download QR kode til onlinedonation (smartphone).

Artikler:
Skoleledere og lærere lever ikke op til deres ansvar
Kirkens skoler skal blive bedre

Den enkelte skole ejes og drives af den lokale menighed og er tilknyttet Den lutherske Kirkes centrale skolesekretariat.