Kirken vil forkynde for muslimer

Vær med til at uddanne evangelister og udruste menighederne, så de kan nå muslimerne i Sydetiopien med evangeliet. 

I det sydlige Etiopien er Mekane Yesus Kirken fattig og trængt. Wabe Batu-synodens mere end 58.000 medlemmer lever spredt i et område, der er større end Danmark. Området grænser op til Somalia, og de fleste, der bor her, er muslimer. Islam står stærkere i dag end for få år siden, nye moskeer skyder op overalt, og nogle kristne bliver forfulgt.

Kirken har et brændende ønske om at nå alle disse mennesker med evangeliet. Men synoden er fattig og har alt for få ledere, præster og evangelister, og de kristne i menighederne har brug for undervisning for at løfte opgaven.

Stort behov for at uddanne evangelister
- Vi har alt for få evangelister, og mange af dem vi har, har aldrig været på bibelskole. Det er et stort problem, siger synodepræsident Mude Bati.

Flygter på grund af sin tro
- En dag kom to unge muslimer gående forbi vores kirke. De hørte, at vi sang på det lokale oromo-sprog, og de kom ind for at høre, hvad det var. Traditionelt set har det været sådan i vores område, at taler du oromo, er du muslim, men taler du amharisk, er du kristen. De satte sig på bagerste bænk og lyttede på sangen og derefter på forkyndelsen. Det endte med, at de tog imod Jesus som deres frelser! Faderen til den ene blev rasende, da han hørte, hvad der var sket, og ville dræbe sin søn. Menigheden hjalp ham med at flygte til en anden by, hvor han nu bor trygt, fortæller Habtamu Kumera, projektleder for et børnehjem i Sydetiopien. 

Det gør Promissio

Promissio støtter synoden økonomisk. I 2017 skal Promissio bruge omkring 106.500 kr. for at støtte synoden med:

  • Uddannelse af evangelister på bibelskolen i Dodola, lærerløn og drift: 55.000 kr.
  • Løn til universitetsevangelisten i Robe: 9.000 kr.
  • Stipendier til uddannelse af fire kvinder fra synoden: 11.000 kr.
  • Styrkelse af synodens egenfinansiering: 15.000 kr.
  • Undervisning i relationsopbyggelse mellem kristne og muslimer: 16.500 kr.

Støt projektet nu

 

85 procent af din støtte går til Wabe Batu-synodens arbejde i Sydetiopien. De sidste 15 procent går til Promissios koordinering af projektet.

Mere om projektet

Projekt nr. 7952. 
Download projektfolder.
Download QR kode til onlinedonation (smartphone).
Kort videopræsentation af projektet.

Far ville slå mig ihjel
- Jeg fortalte min familie om min kristne tro. Da jeg vidnede for mine søstre og ville have dem med i kirke, blev min far meget vred og ville slå mig ihjel – han kastede et spyd efter mig, siger Godana Gobena. Han er fra en muslimsk familie i Sydetiopien og blev kristen som teenager.

Del denne side
Dagens bedeemne

Curran Lutheran Hospital i Liberia