Ud med evangeliet

Vær med til at give kristne i Etiopien den undervisning og forkyndelse der kan holde dem og deres kirke fast på Bibelens ord.

36 sproggrupper i Etiopien har endnu ikke mødt evangeliet. De kristne er ivrige vidner, og hvert år finder tusindvis af nye kristne vej til Jesus gennem Mekane Yesus Kirken.

Det er et stort vidnesbyrd, at kirken vokser meget på kort tid. Men når det sker i et fattigt land som Etiopien, giver det samtidigt kirken vanskelige udfordringer: Hvordan skal kirken give børnene og de nye kristne den oplæring, som de har brug for at få for at blive godt kendt med, og bevaret i, den kristne tro? Hvordan skal den uddanne præster og evangelister nok til de mange menigheder – og skaffe lønnen til dem? Og hvordan får kirken kræfter til at nå de mange folk, som aldrig har hørt om Jesus?

Forkyndelsen skal styrkes

- Vi vil være en god, karismatisk, luthersk kirke, men det karismatiske har nu vundet så meget frem i vores kirke, at det skaber vanskeligheder. Kirken har mistet sin ægthed, der opstår kaos, og fremgangsteologien begynder at stikke hovedet frem. Der er fare for at enkeltpersoner bliver vildledt og gør de forkerte ting. Derfor arbejder vi nu på at føre forkyndelsen tilbage på ret spor, siger pastor Yonas Yigezu. Han er fra 2017 præsident for Mekane Yesus Kirken.

Det gør Promissio

Promissio sender missionærer til konkrete arbejdsopgaver i Mekane Yesus Kirken. Vi sender også penge til kirkens arbejde – både som tilskud til kirkens generelle arbejde og som støtte til konkrete formål og projekter.

I 2016 støttede Promissio Mekane Yesus kirken med næsten 600.000 kr. foruden medarbejdere.

Sådan kan du være med

Støt projekt "Ud med evangeliet" – og hjælp Mekane Yesus Kirken med at 

  • uddanne dygtige præster og evangelister
  • give nye og gamle kristne i alle aldre en solid oplæring
  • bygge kirker til nye menigheder
  • styrke evangelisationsarbejdet – også blandt muslimer 

Støt projektet nu

 

85 procent af din støtte går til kirkens arbejde i Etiopien. De sidste 15 procent går til Promissios koordinering af projektet.

Mere om projektet

Fakta om Mekane Yesus Kirken

- Verdens størte lutherske kirke med 8,3 millioner medlemmer
- 8.500 menigheder
- Én præst pr. 20.000 medlemmer
- Grundlagt i 1959 af 20.000 repræsentanter spredt over Etiopien