Ung og kristen i Etiopiens hovedstad

Vær med til at give kristne unge i Addis Ababa den undervisning de behøver, for at blive bevaret og vokse i troen.

Storbyen udfordrer unges tro

Unge fra hele Etiopien strømmer til Addis Ababa for at studere eller søge arbejde. Mødet med hovedstaden og dens 4-5 millioner indbyggere bliver et kulturchok for de fleste af dem.

- Vi er ikke vant til livet i storbyen. Vi kommer fra en kollektiv kultur, hvor familie og lokalsamfund udgør en enhed, som vi forstår. Storbyen er forvirrende og individuel, og der er stor risiko for at vores tro bliver svækket, siger Ogatu Ojulu som bor i Addis Ababa, men er vokset op langt ude på landet.

- Vi unge har brug for undervisning i luthersk identitet. Mine venner synes det er spændende at komme i forskellige kirker, men det betyder at mange ikke kommer trofast ét sted og ikke ved, hvad de tror på, siger Girma Wojo fra Addis Ababa.

Unge går nye veje

De fleste unge tilpasser sig hurtigt livet i Addis Ababa. De bruger mange timer på YouTube og Facebook på billige internetcafeer. Det åbner for en ny og moderne verden og udklækker nye drømme. Materialisme følger med de påvirkninger storbyen giver, og unge ser mere og mere på egne behov frem for kollektivets. Samtidig får flere etiopiske unge i dag en uddannelse. Det får dem til at se på den kultur og tradition, de er vokset op i, med andre øjne end deres forældre som måske aldrig har gået i skole.

Alle disse ting skaber større skel mellem unge og ældre i familier og menigheder, hvor traditionen siger, at man sætter kollektivet højt og skal respektere de ældre.

- De ældre vil gerne holde fast ved det, der var. De vil os det godt, men de forstår ikke altid, hvordan de skal få flere unge til at engagere sig i kirken, siger en ungdomsleder i en Mekane Yesus menighed i Addis Ababa.

Kirkens unge har brug for undervisning, så de ved, hvad de tror på. Og de har brug for vejledning, så de kan navigere i alt det nye uden at komme på vildspor.

Støt projektet nu

Klik her og meld dig som fast giver og støt projektet med et fast beløb via Betalingsservice - eller klik her og giv en gave med dit Dankort.

85 procent af din støtte går til kirkens ungdomsarbejde i Etiopien. De sidste 15 procent går til Promissios koordinering af projektet (inkluderet i ovennævnte beløb).


Mere om projektet

Projektnummer: 7955.
Download projektfolder
Download QR kode til onlinedonation (smartphone).

Artikler:
Livet i byen udfordrer etiopiske unge

Mekane Yesus Kirkens 8,3 millioner medlemmer:
65 procent er børn og unge.
50 procent har ikke fået grundig trosoplæring.

Del denne side
Læs også
Dagens bedeemne

Nanna Rindom Vad, studentermedarbejder