Mange oplevelser på én dag

En dag med oplevelser i øst og vest, men overordet for dem alle var opmuntring, søde mennesker og en portion julestemning.

I dag er der sket mange spændende ting. Simon og Samuel har hamret de sidste søm i taget, så nu er der glinsende nyt bliktag på huset. Det var et stort skridt! Det betyder at de er rykket indenfor og har revet noget af det gamle loft ned i to rum i gæstehuset, hvor de så i morgen skal sætte nye plader op, som er blevet malet tre gange allerede. Hertil har de fået stor opbakning af de ansatte og vagterne her på compount - et stort teamwork at få klargjort, malet pladerne, så de er klar til at blive sat op.

Derudover er der blevet pyntet lidt op til jul udenfor og vi har bagt lidt pebernødder og brunkager i dag. Så selvom solen skinner og der er lange udsigter til sne, så er der en smule julestemning. Særligt i eftermiddags, da vi var ovre til før-julekaffe hos vores nye venner, Berit og Mehret-Ab. De havde lavet et smukt juletræ af nogle grene, havde julebag og pyntet fint op, også er det dejligt at være sammen med skønne mennesker.

Men før vi skulle derover til eftermiddagskaffe fik vi traditionel etiopisk kaffe om formiddagen, som vores hushjælp lavede til os - først ristede hun de grønne bønner, lod os dufte til røgen af de ristede bønner, “kværnede” (stampede) dem med en jernpind i en trækværn, også ned i den traditionelle kaffekande - rigeligt med kaffebønner, vand også må der smages. Hyggelig stund. Jeg er fortsat ikke til kaffe, men er vildt med idéen om popcorn til😉

Da Simon og Samuel arbejdede videre, tog Noah og jeg på besøg på Deborah centret, som er et center for tidligere prostituerede piger, der har fået tilbudt et andet liv, en familie igennem hinanden på centret, og et hjem hvor de lære at kunne tage vare på sig selv og en evt. fremtidig familie - lave mad fra bunden, gøre rent, lave traditionel kaffe, servere, fungere som en familie og meget mere. Derudover går pigerne i skole og tager alle en uddannelse - enten frisør, rengøring på et hotel eller apoteker. Så de har meget at se til, men prioritere gerne tid til at sidde ned og dele et måltid og en kop kaffe, særligt når der er gæster. Ja, i dag bad de endda mig om at lave kaffen på traditionel etiopisk manér, dog fik jeg god hjælp, vi kunne grine lidt sammen og snakke med Noah, imens vi ristede bønner og efterfølgende spiste ingerra til frokost. 
De er også meget glade for Noah, som også nyder at være der, snakke, vinke, kigge og være ovre hos nogle af dem og hilse på. Det var i dag anden gang vi var på besøg og Noah var allerede mere tryg og nysgerrig på at sige hej, snakke med, smile og være ovre og hilse på nogle af pigerne og Mor- Ealed, som de kalder en af de kvinder som arbejder på centret. Der er en anden kvinde som bor der hele tiden, sammen med pigerne.

Så i dag har virkelig været en indholdsrig og skøn dag for os alle, Gud velsigner rigt, selvom vi sommetider har svært ved at se det, gav Han i dag et tydeligt kram og mange velsignelser.

Tags

Del denne side

Byggevolontører i Addis Ababa

Samuel Ettrup Larsen og Simon Bojesen er byggevolontører i Promissios missionærbolig fra december 2022 til februar 2023. Med sig har Simon sin hustru, Simone, og deres søn, Noah, på 10 måneder.