Vel ankommet til det "rigtige" Afrika

Vi kan godt mærke, at vi er kommet ned til nogle andre forhold, end hvad vi er vant til hjemme i Danmark, selvom det – i forhold til standarden i Liberia - er ret luksuriøst, hvor vi bor. Elektriciteten er kun tændt i begrænsede tidsrum på dagen, og bad foregår fortrinsvis med en spand og en øse.

Liberia

Der er nu gået lidt over en uge hernede i Liberia, siden vi ankom, men det føles som meget længere! Hver eneste dag har været fyldt med nye og spændende oplevelser, og vi føler allerede, at vi er kommet godt til rette hernede. Lige fra vi trådte ud af flyet, fik vi en fornemmelse af, at det er det ”rigtige” Afrika, vi er kommet ned til. Meget er præcis, som vi havde forestillet os hjemmefra. Huse lavet af mudder og blik, kvinder der bærer tunge spande på hovedet, overfyldte biler og meget andet.

Sorry, do you speak english?

Elisabeth har taget godt imod os og har fået os rigtig fint i gang hernede, så vi kan være klar på de næste 3 måneder i Liberia. Vi har mødt de folk, der arbejder for kirken, er blevet vist rundt i området, har været med til gudstjeneste, og generelt så småt fået startet vores nye hverdag. Folk er enormt imødekommende og vil rigtig gerne snakke med os, men vi skal godt nok koncentrere os meget for at forstå dem. Det kan godt være, at deres nationalsprog er engelsk, men de har så kraftig en dialekt, at man næsten ikke kan genkende det som værende engelsk. Vi synes dog, at vi begynder at forstå mere og mere, og prøver ellers at kommunikere med fagter og kropssprog, hvis ikke de forstår, hvad vi siger.

Bad med spand og øse

Vi kan godt mærke, at vi er kommet ned til nogle andre forhold, end hvad vi er vant til hjemme i Danmark, selvom det – i forhold til standarden i Liberia - er ret luksuriøst, hvor vi bor. Elektriciteten er kun tændt i begrænsede tidsrum på dagen, og bad foregår fortrinsvis med en spand og en øse. Men vi er ved at vænne os til det, og har fundet ud af, at man sagtens kan leve sådan.

Vi sætter dog pris på, at vi har mulighed for at lave mad selv, så vi trods alt har lidt, som vi kender hjemmefra, men vi har også allerede prøvet klassisk liberiansk mad flere gange. I sidste uge var vi nemlig på tur til 2 mindre byer i Liberia. Først i byen Totota, hvor Elisabeth skulle holde lærerkursus, og bagefter i Handii, hvor ungdomsafdelingen i den lutherske kirke afholdt en national sportsturnering. Her samledes unge fra det meste af landet og dystede i volleyball, fodbold, kickball og bibelquiz. Man kunne se, at de havde det rigtig sjovt med hinanden og nød at være samlet. Vi nød også at lære nogle af de unge at kende, og at få et lille indblik i deres liv.

Med venlig hilsen Christina

Tags

Del denne side

Christina Rønne Sørensen

Christina er Christian Culture Traveler i Liberia sammen med Sara Vogt Hansen fra september til december 2021. Her er de frivillige i LCL (the Lutheran Church in Liberia), hvor de hovedsageligt skal tage del i OVC-projektet, der hjælper udsatte børn, samt være hjælpelærere på en af kirkens skoler.

Seneste kategorier