Turen går til Etiopien

"Det er en farlig ting at gå ud ad sin dør - Man træder ud på vejen, og hvis man ikke holder sine fødder tilbage, er det ikke til at sige, hvorhen man bliver ført!"

  • Vidste du at...
    Den gennemsnitlige dansker tjener 82 gange mere end en gns. etioper om året (5000 kr)?

Nu har vi tilbragt to uger i Addis, og wow hvor er det anderledes fra søde lille Danmark. Gaderne er propfulde af hostende, gamle biler og trucks som alle kører lige rådent – det er f.eks. ganske normalt at overhale indenom.

Hver morgen tager vi med propfulde minibusser, den bedste transportform, og lytter efter en ”konduktør” der råber ”Ayer Tena, Ayer Tena, Ayer Tena!” som først kaster los når bussen når bristepunktet. Grønt lys betyder kør – gult: find selv ud af det! Haha, sikke et kaos.

Vi giver ham 6 birr, cirka én krone, og det var betaling nok for 2. Alt er billigt. Utroligt billigt. Eller også - bare måske - så er vi fattige unge danskere bare stinkende rige. Det sætter tingene i perspektiv at være hernede. Vi kan tage hjem til Danmark fra den kaotiske og fattige virkelighed hernede – men det kan så mange Etiopere ikke. Så hvad kan vi gøre? Hvad skal der gøres?

Måske skal vi starte med lidt taknemlighed. Til Ham som giver så rigeligt til os. Nogle gange kan vi hjælpe dem, andre gange kan de hjælpe os. Derfor er vi rejst, så vi kan lære hvad sand kristendom virkelig er.
Men det er et emne til en anden gang...

 

Tags

Del denne side

Christoffer Debel Christensen

Christian Culture Traveller i Addis Ababa fra februar-april 2020.