Forberedelsesdage og klar til afrejse

Hvad har EDT'erne fået ud af forberedelsesdagene i Danmark? Og hvad glædede de sig mest til inden afrejse?

I ugen før vinterferien mødtes 10 forventningsfulde unge mennesker online til undervisning og samvær, som en del af deres forberedelse på de næste 3 måneder. Disse elever har sagt ja til at tage på et livsforvandlende ophold med Ethiopian Discipleship Training, og netop nu starter eventyret. I skrivende stund er de ankommet til Etiopien og har gennemført deres uges karantæne.

Til forberedelsesdagene fik de undervisning om Etiopien – landet, kirken og kulturen, generelt om Promissio, åndeligt fællesskab og undervisning i kommunikation, så de kan være med til at opdatere os herhjemme.

Her er hvad nogle af eleverne fik ud af forberedelsesdagene og hvad de glædede sig til inden afrejse:

Anne Kristensen

Vi blev klogere på hvad man skal forberede sig på såsom normer, skikke, og hvordan man begår sig dernede. Mange ting virker meget anderledes i Etiopien sammenlignet med Danmark. F.eks. er det meget uhøfligt at splitte regningen på de lokale restauranter. Her er der kun en, der betaler. Man viser heller ikke knæ, og etiopierne kan til tider have meget svært ved at sige nej. Det er trygt at have fået disse ting at vide inden afrejse!

Nu kan jeg slet ikke vente med at komme afsted! Jeg glæder mig enormt meget til at møde den etiopiske kirke, den spændende kultur og imødekomme den venlighed etiopierne er kendt for.

Mathias Wesley Andersen

De sidste par dage med undervisning og forberedelse har fået mig til at tænke over, at selvom Etiopien og Danmark ligger langt fra hinanden med forskellige sprog og kulturer, så er der én ting, vi har til fælles. Vi kan sparke til en bold. Selvom vi ikke taler samme sprog, så kan vi altid finde en fodbold frem og sparke den frem og tilbage. Vi vil også altid have det tilfælles, at vi tror på Jesus, og det kan ingen tage fra os.  

Anne Louise Daugaard

Vi har haft nogle fantastiske undervisningsdage med lavpraktik information og et kendskab til landet, kulturen og menneskerne. F.eks. ved jeg nu, at man altid skal have toiletpapir i lommen, man skal altid hilse pænt på folk (også selvom du har hilst på dem flere gange samme dag), og aldrig løbe en fra aftale – det er en stor fornærmelse. Alt dette har været med til at give os EDT’ere et kæmpe forspring, så vi ikke kommer til at havne i situationer, hvor vi er uvidende, respektløse eller kommer til at træde folk over tæerne.

Emma Nielsen

Jeg har allerede høje forventninger til det fællesskab, vi kommer til at have, fordi vi nu har haft tre dage sammen (online dog). Selvom vi ikke har mødt hinanden i virkeligheden endnu, er der allerede opstået en form for tryghed i det forum. Derfor er mine forventninger til vores fællesskab med Gud store! Jeg glæder mig til at vi åbent skal dele liv og tro med hinanden og se vores fællesskab vokse med Gud i centrum.

Jeg glæder mig til at lærer Gud bedre at kende og se mere til Ham, og høre om Etiopiernes vidnesbyrd og hvordan de lærte Gud at kende. Jeg håber virkelig at få meget ud af samtalerne med de lokale, og dele tro med dem.

Alberte Damgaard

I må derhjemme meget gerne være med til at bede for vores ophold. Bede for at vi må lære en helt masse nyt om både Gud, det kristne fællesskab, andre kulturer, hinanden og os selv. Og at vi må få noget godt med tilbage fra turen, som vi kan bruge i de sammenhænge, vi kommer til at være i fremover.

 

Del denne side

EDT

10 elever er i foråret 2021 rejst til Etiopien på bibelskoleophold. De vil løbende opdatere jer på deres dagligdag, deres projekter og andet spændende dernedefra.