Gud er den bedste kunstner

Selvom EDT'ernes ophold startede kaotisk, så er de nu faldet godt på plads i Mana Galataa og har allerede fået lov til at opleve nogle af de fantastiske ting ved Etiopien - naturen og menneskerne.

Af Jakob Madsen, EDT elev

EDT 21 startede ret kaotisk. Der var stor tvivl om, hvorvidt vi kunne komme afsted, men med hjælp fra oven sidder vi her nu. Den hjælp havde vi også brug for på rejsen herned. På rejsedagen nåede vi kun lige til Fyn i en minibus, før vi blev ramt af en snestorm, som førte til, at vi blev påkørt bagfra, dog uden de store skader. Vi mødte "heldigvis" først de næste udfordringer, da vi var kommet til Etiopien. Her blev vi “påkørt” af to køer, der var stærkt optaget af alt andet end vejen, og det medførte et knust glas i sidespejlet. Vi kom helt til Bale Mountains National Park, før bussen begyndte at rasle. Det gav en lille times pause, foruden de 8 timer som turen allerede varede. Spændende start!

Skøn ankomst til Mana Galataa

Da vi så endelig landede på Mana Galataa, blev vi mødt med store smil og åbne arme. Lotte og Bjarne tog imod os, og vi følte os velkommen med det samme. Foruden Lotte og Bjarne havde Vibeke og Claus også taget godt imod os og fulgt os på den turbulente bustur. Deres selskab nåede vi at nyde de to første uger, hvor de hyggede om os og hjalp vores nye EDT-fællesskab i gang. Dem savner vi allesammen.

De ansatte her på Mana Galataa har også været venlige, og de smiler over hele femøren, når vi forvilder os ud i lidt amharisk.

Gud er historiens bedste kunstner

Hvad har vi så indtil videre fået ud af opholdet? En ting, som står klart for mig er, at Gud er historiens bedste kunstner. Det kan ses både i den etiopiske natur, men så sandelig også i etiopierne. Vi har fået lov til at møde nogle af de mest beundringsværdige mennesker. De har virkelig Gud som deres nummer 1, og deres vidnesbyrd har gjort kæmpe indtryk på os.

Vi oplever virkelig meget, især efter vi er sluppet fri af isolation. Vi lærer hinanden at kende i alle mulige forskellige situationer, og vi kommer heldigvis godt ud af det med hinanden. Tak for alt jeres forbøn, uden den tvivler jeg stærkt på, at vi var kommet helt her til Robe.

 

Del denne side

EDT

10 elever er i foråret 2021 rejst til Etiopien på bibelskoleophold. De vil løbende opdatere jer på deres dagligdag, deres projekter og andet spændende dernedefra.