Som tiden dog går

Tre uger er gået, vi er ved at have fundet os lidt til rette, men der venter stadig mange nye ting, mange nye oplevelser.

Etiopien

Men hvad har vi egentlig lavet i de tre forgangne uger?
De første to uger brugte vi på at falde lidt på plads og at lære det lokale sprog, Amharisk. Vi har i hvert fald prøvet på at lære det. For det er lettere sagt end gjort.
Som et af de semitiske sprog byder det på masse udfordringer med blandt andet en masse forskellige endelser an på hvilket køn man snakker om, og meget mere. Vi har dog lært lidt. Man kan nogle gange forstå et enkelt ord i lovsangen, f.eks. gēta (som betyder herren). Det giver en lille glædes følelse, dels fordi man er glad for at kunne forstå noget, og dels fordi det indikere at det faktisk er lovsang man lytter til.

My Sisters er en af de andre projekter vi skal arbejde med. Vi var i tirsdags forbi deres hovedkvarter for at blive introduceret til arbejdet og til børnene.
Der arbejder vi i en vuggestue, hvor familier der lever i ekstrem fattigdom kan komme med deres børn. Børnene får tre måltider mens de er der og mødrene får mulighed for at have et arbejde for at kunne forsørge familien.

Hernede foregår meget af teologiundervisningen på engelsk. Det er rigtig smart, hvis man gerne vil ud i verden og missionere, men det kan være problematisk når man ikke er så god til engelsk. Derfor har vi fået til opgave at hjælpe de studerende med at få øvet deres engelsk. Et job som vi begge ser som meget meningsfuldt, da vi kan se, at det gør en forskel.

Vi har også nået mange andre ting; en tur forbi Afrikas største marked, besøg af fra Danmark af Børkops Passion elever samt GDT’erne, en luksus tur på Sheraton Hotel og meget mere.

Alt i alt er vi kommet godt i gang, og vi glæder os til at arbejde med de lokale. Smage på deres hverdag og deres kultur.

Del denne side

Esben Kamstrup Mortensen

Christian Culture Traveller i Addis Ababa fra februar-april 2020.

Seneste kategorier