Sådan er livet også

Hverdagen er præget af valgkamp, skolebesøg og desværre også en hændelse som gør, at jeg ikke kan dele billeder med jer denne gang.

Så har der været efterårsferie i Danmark, kan jeg forstå. Håber meget, at alle der har været på ferie - og havde en god en af slagsen!

Her i Liberia er der jo som bekendt aldrig efterår. Vi er ved at gå over i tørtiden, så regnen er ikke så ”flittig” eller voldsom, som den har været. Og med tørtiden kommer heden! De sidste dage har der virkelig været hedt. Det gode af det hele er, at jeg absolut foretrækker varmen fremfor efterår og vinter :)

I skolesystemet går det fint på mange måder. I den kommende tid skal vi på skolebesøg igen, og det er altid en opmuntrende oplevelse. Vi har været af sted her i Monrovia-området, og der er jo udfordringer nok at tage fat på, så det er om at tage en ad gangen.

"De unge" mod "de gamle"

I disse dage får vi resultatet af præsidentvalget, som vi havde den 10. oktober. Det viser sig, at der ikke er nogen klar vinder – der var også 20 kandidater at vælge imellem – så vi skal ud i anden runde. Valget denne gang kommer til at stå mellem George Weah – 51 år og tidligere fodboldspiller – og Joseph Boikai – 73 år og nuværende vicepræsident. I første omgang fik George Weah ca. 10% flere stemmer end Joseph Boikai.

Det bliver meget groft sagt en kamp mellem ”de unge” og ”de gamle”. ”De unge” indeholder også andre, selvfølgelig. Men en del af Weahs tilhængere er unge uden arbejde, som virkelig kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen. ”De gamle” - som er på Boikai’s side - indeholder jo også andre end bare ældre mennesker. Det er også de mere ”velbjergede”; dem, der har job og sån’t.

Politik generelt er ikke altid ”pæn”, det er som om politisk snak kan få det værste op i folk. Gensidigt beskylder folk hinanden for alt muligt mellem himmel og jord, og i denne proces gør folk hernede godt brug af de sociale medier. Og det er så interessant, for politikere overalt har det med at love ”guld og grønne skove”, og som regel bliver løfterne absolut ikke overholdt! Alligevel er der mennesker, der gladelig tror på sådanne løfter.

Godt gal i skralden

Jeg kan desværre ikke sende nye billeder med denne mail. For nogle uger siden fik jeg min taske stjålet – med penge, telefon og kamera! En rigtig irriterende oplevelse – der var to mænd på en motorcykel, som kom bagfra og kørte helt tæt op på mig, og ham der sad bagerst hev min taske fra mig. Tasken gik i stykker og han kørte glad væk med mine ejendele. Det var en søndag – søndagen, hvor kirken hernede fejrede 500-året for Reformationen, og jeg brugte en del af dagen til at være godt gal i skralden! Selv om jeg rapporterede hele forløbet til politiet, har jeg ikke hørt noget derfra overhovedet, og regner heller ikke med at komme til det.

Sådan er livet også!