Varme, valg og ændringer på vore skoler

Efter en kølig påske i Danmark er jeg tilbage på det varme sekretariat, hvor programmet står på "convention" og en ny strategi vedrørende forældremøder.

Kære alle.

Foråret i Danmark er godt nok noget for sig!

Jeg tog lige et smut hjem for at fejre påske under lidt nordligere himmelstrøg. Jeg havde jo hørt og set billeder af foråret, der skyder op af jorden, og solen, der bliver lidt længere på himlen. Men ak og ve. Vinterjakke, vanter og halstørklæde måtte godt nok findes frem, for at jeg kunne holde varmen. Så Danmark – tak for en ”varm” velkomst!

Heldigvis var der mere varme at finde sammen med familie og venner. Så det blev en dejlig påskeferie alligevel. Herligt at se alle børn og børnebørn og tilbringe noget tid sammen med dem. Det giver da godt nok lidt perspektiv i livet at omgås sine børnebørn!

Nu er jeg så tilbage i det varme, varme land! Her skinner solen, som var den betalt for det. Men sådan kan jeg altså godt lide det. Ikke noget med at kigge på termometeret for at se, hvor varmt det er – for her er VARMT, og det endda fra morgenstunden.

Kandidater og valgkampagner

Mens jeg har været hjemme, har folkene her i kirken også holdt påskeferie. Så nu er vi i fuld gang igen. Godt nok bliver arbejdet lige ”udvidet”, for her fra på torsdag og så til søndag står der convention på programmet. Det skal foregå i Phebe, og denne gang – disse conventions har vi hvert andet år – skal der også foretages valg af biskop.

Der er to kandidater, der stiller op, nemlig nuværende biskop Daniel Jensen Seyenkulo (har været biskop i 5 år og kan vælges for en ny 5-årig periode) og så pastor Victor Padmore. Victor er sygehuspræst netop på Phebe hospital, og det er 3. gang, han stiller op til bispeembedet.

Jeg tror, jeg er temmelig naiv og sån’t, men jeg er faktisk af den mening, at det er helt ok, at der er valg – også i kirkeligt regi. For vi mennesker er jo temmelig forskellige på mange områder og så alligevel utrolig ens på andre.

Det jeg oplever, når der skal være valg – både i kirkeligt regi og også udenfor – er, at det ligesom er nødvendigt at ”smide mudder og sten” på sin modkandidat for selv at komme frem i lyset. Og helt ærligt, så fatter jeg ikke, at det behøver at være sådan. Udfordringen er jo, at man efter valget skal kunne arbejde sammen – da især i kirkeligt regi.

Make your point og lad folk bestemme om de er enige, og så stemme på dig! Se på, hvad personen har udrettet i sit liv indtil nu og så stem på den, du er mest enig med og gerne vil se i en ledende stilling.

Vi skal jo også have nationalt valg her til efteråret. Præsident Ellen Johnson Sirleaf træder tilbage, og der skal en ny på ”tronen”. Jeg følger ikke så nøje med i forløbet, for jeg har ligesom ikke tålmodighed til at forholde mig til, at der er 15-20 mennesker, der stiller op. Og alle de løfter, som politikere – over hele verden – strør om sig med, kan man jo alligevel ikke rigtig stole på eller regne med. Negativ?! Ja måske er jeg det, men så må det være sådan J

Ændringer i kontakten med forældrene

I skolesystemet er der arbejde nok at forholde sig til. Det, der igen er blevet klart for mig, er, at det bare er så fuldstændig nødvendigt, at vi her fra hovedkontoret i Monrovia kommer rundt til vore skoler og ser og oplever, hvad der sker i områderne. Philip var i søndags med til et ”forældremøde” (PTA) i Kakata, og det viser sig, at det er første gang i år, at der er blevet indkaldt til sådan et møde.

I vore skoler er det sådan, at skal der formidles information vedrørende et barn i skolen til forældrene, så sker denne information mest gennem børnene selv. Og det er efter min mening ikke i orden, at et sådant ansvar bliver lagt på børnene. Desuden så har vi også erfaret, at det ikke altid er nemt for skolelederne at give forældregruppen informationer vedrørende for eksempel undervisning, skolepenge eller børnenes performance i skolen. Så nu skal vi også have møde med forældregruppen, når vi kommer rundt. Absolut ikke dårligt, for det er efter min mening meget vigtigt, at der er en god kontakt mellem lærerne og forældrene, og kan skolesystemet være facilitator for, at det kommer til at ske, er det helt fint.

Ønsker jer alle et rigtigt godt forår!