Liberia er et fedt land!

Så har vi snart været i Liberia i fem uger, og vi elsker det!

Her er lidt om vores sidste oplevelser i hovedstaden og vores nye oplevelser i den lille landsby Totota - følg med!

På skolen i Morovia har de startet den såkaldte ”testuge”, hvor samtlige elever skulle gennemføre en række forskellige tests. De afgør så, om eleven er klar til at starte i et højere klassetrin efter sommerferien. Det har medført, at vi har haft meget fritid, som vi har brugt ved poolen ved det overforliggende ressort. Det var dejligt med lidt afslapning i hovedstaden inden vi skulle rejse videre. Vi har været i Monrovia i lidt over to uger og nu går rejsen videre:

Denne gang til en lille landsby, som hedder Totota. Her er naturen meget flot og beundringsværdig. Den første dag besøgte vi en masse søde liberianer og sluttede dagen af med en meget varm fodboldtræning sammen med de unge fra den lokale klub. Vi er rejst til Totota for at opleve landsbylivet og lave noget praktisk arbejde. I Totota har vi mødt Brian, som er amerikansk missionær og alt-mulig-mand. Sammenlagt skal vi bruge tre uger med ham. Vi har lavet alverdens praktiske ting med ham - det har været mega fedt! Vi har bl.a. pillet loft ned og sat nye loftplader op, repareret vandpumper og repareret græsslåmaskiner. Da vi skulle pille loftsplader ned, var Jeppe så uheldig at træde på en fugleedderkop (se billede).

En dag kørte vi til en by der hedder Gbarnga, hvor Brian to gange om ugen underviser i teologi og matematik. Det var meget spændene at opleve, hvordan voksne liberianer uddanner sig. I pausen gik vi ned på det lokale marked og købte en Liberia-fodboldtrøje. Desuden frøs vi ikke: vejr-appen meldte, at det føltes som 41 grader.

Hver lørdag mødes en hel flok fra den lokale kirke for at hjælpe til med et nyt kirkebyggeri. Der hjalp vi med at grave sand. Afrikanerne var meget overraskede over, hvor meget vi kunne holde til, da de aldrig havde set en hvid mand grave sand. Derefter sluttede vi dagen af med at spise en suppe med fisk, kylling og nogle blade.

I søndags var vi med Brian i den lokale kirke. Vi fik helt klart en på opleveren, da dans og sang fylder rigtig meget. Vi hilste på vores gode ven Jonathan, som vi gravede sand med dagen forinden. På hjemvejen blev bilen fyldt op. Hele ni mennesker blev presset ind i Brians 5-personers Renault (syv på bagsædet) #liberialivet.

 Vi nyder at være i Liberia! Vi oplever nye ting hver eneste dag, men det er snart slut. Vi rejser hjem om lidt over en uge, og det betyder så også, at det her er vores sidste blogindlæg. Hvis du ønsker at følge med lidt endnu, så uploader vi dagligt billeder på vores instagram: jakobogjeppepaeventyr9

Tags

Del denne side

Jakob og Jeppes blog

Jakob Madsen og Jeppe Muff Ottosen er Christian Culture Travellers i Liberia fra april til juni 2022.