Her har vi det godt!

Så er de første to uger af vores ophold snart gået, og hold fast alt det vi allerede har oplevet. To dage er ikke ens hernede, og hver dag er fyldt med nye oplevelser og indtryk. Her får I et lille indblik i, hvad vi har oplevet.

Efter en god første overnatning i vores lejlighed skulle vi nu opleve Liberia. Vi var på nationalmuseet og fik et indblik i den helt vilde historie, som Liberia rummer. Der hørte vi blandt andet om kriserne omkring Ebola, Corona, HIV og AIDS og den masseødelæggende borgerkrig, som stadig har store konsekvenser for liberianerne. Det var enormt spændende og meget givende, da vi fik et indblik i, hvilket land Liberia er den dag i dag.

Dagen efter kørte vi en lang tur ud til en skole, som kirken og Promissio støtter. Der gik vi igang med at dele bolde, sjippetove og farveblyanter ud, som vores lokale IM har doneret. Det takker vi mange gange for! - Liberianerne er også meget taknemmelige! Desuden spillede vi fodbold og legede med børnene. Liberianerne har generelt ikke så mange midler til rådighed, da deres vilkår er en del begrænsede i forhold til vores, så det var super fedt at kunne donere noget til dem.

Et par dage senere var vi inviteret til fest hos D. Jensen, som er biskop i Liberia. Det var en stor oplevelse med en masse dans og god stemning. Vi var begge meget overraskede over, hvordan de holder fest her. Der var meget højt musik under hele festen og menneskene brød pludseligt ud i afrikanske danse. Derudover spiste vi stegt ged og ris blandet med tomat, hvilket smagte overraskende godt.

I sidste uge havde vi første arbejdsdag på skolen, hvor Jakob skulle ind og hjælpe i en fjerde klasse og Jeppe i en tredje klasse. De var utroligt højlydte og larmende, men vældig underholdende. I idrætstimen blev de bl.a. sat til at løbe frem og tilbage i 40 min. Det er vel og mærke over 30 grader hernede, og luftfugtigheden gør det bestemt ikke bedre.

Som sagt er Liberias varme fuldstændig vanvittig. Derfor var vi meget spændte på den kommende idrætsdag, men det var der ingen grund til - idrætsdagen blev nemlig aflyst grundet voldsomme regnbyger. Lige pt. er det regnsæson hernede, og det betyder, at der flere gange dagligt er voldsomme regnbyger, men heldigvis kun i korte perioder.

Sidst men ikke mindst mødtes vi med Garmai, som er leder for OVC-projektet. Det er et program kirken her har startet for at hjælpe familier eller personer, som har haft HIV eller AIDS helt tæt på. Vi var med til at dele ris, konserves og sæbe ud til 14 familier, som har brug for det. Det var en kæmpe oplevelse at se de mange glade familier, da de fik hjælpepakken. Det er mega fedt at kirken og Promisso samarbejder om at hjælpe dem, der har det svært.

Indtil videre er Liberia et land med mange overraskelser, og vi glæder os til, hvad den næste tid byder på 😉 Hvis du har interesse i at følge med, uploader vi næsten dagligt på vores instagram: jakobogjeppepaeventyr9

10-05-2022 Jakob og Jeppe

Tags

Del denne side

Jakob og Jeppes blog

Jakob Madsen og Jeppe Muff Ottosen er Christian Culture Travellers i Liberia fra april til juni 2022.