Home is where the nutella is

Nu er hed sommer udskiftet med kølig regntid, rugbrød med injera, ferie med arbejde, solbær med mango, modersmål med fremmedsprog, opvaskemaskine med hushjælp, cykler med firehjulstrækker… og sådan kunne vi blive ved.

Forskellene mellem vores tilværelse i Danmark og Etiopien er mange. Men alligevel løb Laura, vores ældste på tre år, rundt i huset her, efter vi var ankommet og råbte ”Se, mit legetøj, se min seng!” og se en masse ting. Hun konkluderede også ”nu er vi hjemme igen!”.

Som udlandsdansker giver det overvejelser om, hvad der definerer hjem. Jeg så denne sommer en plakat med skriften ”Home is where the nutella is” (hjem er hvor nutellaen er) – en omskrivning af talemåden ”Home is where the heart is”. For Laura ville det måske lyde ”Hjem er hvor legetøjet er”. Uanset hvad vi kalder hjem, er det dejligt at føle sig hjemme. Og som vært er et af mine største ønsker, at mine gæster må føle sig hjemme. 

Som kristne må vi tro på, at vi har et andet hjem i vente. Gud har reserveret en plads til os i sit rige, hvor vi skal være hjemme. Joh 14,2: ”I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er.” Som kristne er vi nu fremmede på jorden og vores hjem er hos Gud, men en dag skal Gud forny himmelen og jorden og tage bolig hos os (Åb 21,3). Det er skønt at tænke på!

/Katrine

Del denne side

Katrine og Christian Holmgaard

Missionærer i Etiopien

Seneste kategorier