Hyldest til skaberen

”Det skal være mit nye sted til meditation” eller ”Wow, man glemmer helt, at man er i en millionby” og mulige gæster til gæstehuset, som med det samme siger ”Her skal vi bo”, når de ser vores have. Reaktionerne kommer umiddelbart og er enormt positive. Uden at blære er vores have nemlig en oase.

Det er enormt privilegeret hver dag at rulle gardinerne fra og se ud på en frodig, grøn have. Man kan kun blive glad. I forskellige perioder blomstrer hibiscus, bougainvillae, roser og englebasuner. Fra tid til anden er der en bananklase, som er moden og papyrussens store pompomer kæler kunstnerisk med vinden ved siden af hytten med græsstrå. Vi lytter til Ibis og småfulge og betragter storke og ørne, som svæver over haven og sætter sig i naboernes træer. Det er smukt.

For nylig læste jeg en undersøgelse som viste, at der er en fælles opfattelse af, at en have hører til, når man har et godt liv. Det vidner for mig om, at vi alle har en rest af paradisets have i os. At vi i en smuk have umiddelbart føler os hjemme og nyder de blomster, træer og dyr, Gud har skabt. Der er plads til at nyde, slappe af, lege og bare være.

Haven hos os giver helt bestemt glimt af paradisets have. Den vækker en længsel efter den nye jord, hvor jeg forestiller mig, at der vil være en skønhed, som den vi ser her. En bestemt salme udtrykker det så godt:

Ak, tænker jeg, er der så stor
en skønhed på den faldne jord
for syndere at finde,
hvor skal vi da vel frydes ved
al glansen af Guds herlighed,
som er i Himlen inde!        (DDS 726,5)

Selvom jeg ikke er den store havekender, så kan jeg sagtens se, at vores have her på compounden er nøje gennemtænkt. Der er flot anlagte bede, buske og træer i forskellige højder, som giver perspektiv i horisonten. Derfor har jeg, udover at hylde altings Skaber, også lyst til at rette en kæmpe tak til denne haves anlægger, tidligere missionær Solveig Knudsen. Hendes arbejde har været til stor glæde for alle os, der har sat vores fødder på Promissios compound, og givet os et glimt af paradiset.

/Katrine

Tags

Del denne side

Katrine og Christian Holmgaard

Missionærer i Etiopien

Seneste kategorier