Udgang og indgang

”Herren bevare din udgang og din indgang fra nu af og til evig tid” Sl. 121, 8. Det vers har vi givet til afslutning for de volontører, som har været her i Addis Ababa, mens vi har været her.

Indgang og udgang – det sker mange gange i livet. Hver morgen, når vi skal ud af døren i skole eller på arbejde, og når vi så senere på dagen kommer hjem igen. Når der er et skift fra børnehave til skole, fra skole til efterskole eller gymnasium, fra studieliv til arbejdsliv, fra arbejdsliv til pension. Fra at være single til at blive kæreste, fra forlovet til at blive gift. Fra at bo på landet til at flytte til en storby. Fra København til Addis Ababa og tilbage igen.

Det sidste er nu gældende for os. Om tre uger rejser vi tilbage til Danmark og skal efter sommer slå vores folder på Dansk Bibel-Institut og Finansministeriet igen. Pigerne skal i vuggestue og børnehave. Vi skal flytte ind i et hus, som vi skal sætte i stand over sommeren. Indgang eller udgang, det ved vi ikke helt. Under alle omstændigheder er det en forandring, en transition. Vi skal indstille os på en anden hverdag.

Velsignelsen fra Salmernes bog kan vi have med os hele livet igennem, når vi skal fra et sted til et andet, når vi går ind i en ny æra af vores liv. Selv når vi skal dø. Herren er med os, Han vil bevare os.

Vi har følt os meget beriget af forbøn og medleven fra Promissios støtter, mens vi har været her i Addis Ababa. Det har været en berigelse for os, og vi tror, at vi er blevet forskånet af mange ting gennem Guds omsorg. Tak for det!

Tiden her i Addis Ababa har givet os oplevelser og indtryk for livet. Vi er blevet meget inspireret af vores etiopiske søstre og brødre i kirken og har set, hvor stor og mangfoldig Guds menighed er. Vi har givet noget af vores evner, og vi har modtaget mere. Det skal vi nu have med i bagagen til Danmark og se, hvordan det kan omsættes i en dansk kontekst. Mens vi ved og styrkes af, at Herren bevarer vores udgang og indgang.

/Christian og Katrine

Tags

Del denne side

Katrine og Christian Holmgaard

Missionærer i Etiopien

Seneste kategorier