Vi tager hatten af

Nogle gange møder vi mennesker, som vi kun kan være imponerede over. Så bliver vi ydmyge, tager hatten af og takker Gud for dem. Præsten i Yerer, Diriba, er et af de mennesker.

På vejen hjem i bilen gennem det bakkede, åbne landskab fortæller Diriba om sit liv og sit kald. Som det naturligste af alt og med et smil på sit imødekommende ansigt. Det bliver hurtigt tydeligt, at Diriba har et kald, der er så stærkt, at han ikke har kunnet sige det imod – han følge det. På trods af de udfordringer det giver at være evangeliserende præst i et landområde, hvor vejene er af jord, der ikke er vand eller el og de voksne ikke kan læse eller skrive. Alle er landmænd.

Diriba ville som ung gerne på bibelskole. Men af økonomiske årsager kunne han ikke færdiggøre det og fik arbejde som vagt. Han kunne over årene uddanne sig som bogholder og var heldig at få arbejde ved en NGO. Det var et rigtig godt arbejde, og NGO’en stillede bolig med indlagt vand og el til rådighed. Diribas situation var meget tilfredsstillende, men samtidig nagede kaldet fra hans ungdom. Han måtte opgive sit job og bolig for at virke som præst.

Nu tager han hver onsdag til søndag til Yerer, ca. 1,5 times kørsel med busser fra sit hjem med kone og tre børn i Addis Ababa. Der er han præst i den lille menighed, som er plantet af en større menighed i Addis Ababa, Kotebe-menigheden. I Yerer har han støtte af to frivillige evangelister, der også arbejder med udvikling af området og får projektstøtte til bl.a. ernæring af børn.

Udover den lille kirke i Yerer, har Diriba lavet en prædikeplads et stykke derfra for at kunne evangelisere for endnu flere. Han har også planer om at søge om støtte til at oprette en børnehave og skole for de yngste, for det er ikke alle børn i landområdet, der kommer i skole. Og som en anden besøgende den dag i Yerer-menigheden sagde til os ”Evangelisering er hårdt arbejde”.

Vi er glade for at kunne være med til at støtte Diriba i sit kald og arbejde i Yerer og er så inderligt taknemmelige for ham.

 

/Christian og Katrine

Tags

Del denne side

Katrine og Christian Holmgaard

Missionærer i Etiopien

Seneste kategorier