All my bags are packed

Så går turen endnu en gang nordpå

”All my bags are packed; I’m ready to go …”

Sådan sang John Denver tilbage i 1966, og det er også status her på Mekanisa i Addis Abeba. Jeg har pakket og er klar til at flyve til Danmark sent i aften med ankomst i Billund i morgen formiddag. (Jeg regner med, at det går mig lidt bedre end John Denver, der jo som bekendt døde i et flystyrt 31 år senere ...)

Det er med lidt blandede følelser, at jeg nu skriver, at jeg er klar til at tage af sted. På den ene side glæder jeg mig ikke så lidt til at se Lotte, drengene, mine forældre, den øvrige familie og vennerne i Danmark igen. Jeg må indrømme, at det har været fire lidt lange uger uden Lotte her i Etiopien.

På den anden side er der mange personer og ting, jeg er ked af at skulle forlade her i Etiopien. Det er her, vores hjem er, det er her, vores dagligdag er, det er her, vores arbejde er, og det er her, vores nærmeste kolleger er, inklusive 15 etiopiske medarbejdere, som jeg har ansvaret for til hverdag. Alt det og alle dem kommer jeg til at savne de næste 2½ måned.

… og så er det her, vi er i gang med at bygge Mana Galataa, som (blandt meget andet) skal være vores nye hjem fra begyndelse af september, hvis ikke ”Frk. Corona” får udskudt det yderligere. Det er nu, byggeriet bliver rigtig sjovt, for de er netop gået i gang med at lægge tag på bygningerne, og herefter følger lofter, døre og vinduer, fliser på gulvene, maling på vægge og lofter og alt det, der betyder, hvordan det hele kommer til at se ud. Og så er vi her ikke!

Vores bygmester, Sisay, har også givet klart udtryk for, at han gerne ville have haft os i nærheden til sparring omkring denne del af byggeriet. Vi har holdt byggemøde ca. en gang om ugen, siden vi flyttede til Robe omkring den 1. december, så der kommer gang i de sociale medier de næste par måneder!

Denne splittelse med altid at længes (delvist) efter at være et andet sted, er nok bare et vilkår, når man har valgt et liv med to ”hjemlande”. Det gode er jo så naturligvis, at jeg altid flyver hjem, uanset om jeg er på vej nordpå eller sydpå.

Tak for forbøn og medleven fra Danmark

Tak for:

  • at byggeriet af Mana Galataa nu er nået til den næste og på mange måder mere spændende fase
  • at jeg kan se frem til to gode måneder med familie og venner i Danmark
  • at jeg har fået taget godt afsked med medarbejdere og kolleger både i Robe og i Addis Abeba
  • at vi er sunde og raske

Bed for:

  • en sikker rejse til Danmark
  • kirken og folket i Etiopien, som ikke har det samme sikkerhedsnet til at ”gribe” dem under corona-krisen, som vi er vant til fra Danmark
  • hele situationen med coronavirussen i Etiopien, hvor tallene for nye smittede lige nu stiger kraftigt
  • at vores lejlighed i Mana Galataa må blive klar, og at det må gå godt med flytningen, når vi forhåbentligt er tilbage i Robe omkring den 20. august

 

2. juni 2020 / Bjarne