Byggeriet af Mana Galataa går fremad

Nu er vi tilbage i Robe for første gang i 16 uger for Lottes vedkommende og 12 uger for mit vedkommende. I mellemtiden er der naturligvis sket en hel del med byggeriet af Mana Galataa.

Det er et mirakel, at byggeriet ikke er gået helt i stå, imens vi var i Danmark. Det er på trods af, at Etiopien lider under coronakrisen, og at entreprenøren på Mana Galataa-projektet selv har kæmpet med et sygdomsforløb.

Det er der sket:

  • Der er kommet tag på husene
  • Væggene er blevet pudset
  • Undervisningsbygningen er blevet malet
  • Der er sat en hel del lofter op
  • Der er trukket en hel del ledninger i væggene til det elektriske system
  • Septiktanken er blevet overdækket
  • Muren rundt om byggeriet er blevet færdiggjort og pudset på indersiden

Nu er de i gang med at lave lofter. Derefter skal der males vægge, lægges fliser og trægulv, og så monteres døre og vinduer. Endelig skal køkkenerne monteres, men det kommer der folk fra den butik i Addis Ababa, hvor vi har købt køkkenerne og gør. Så kan vi flytte ind omkring 1. november (hvis ellers der er kommet vand og strøm til grunden inden da).

… og så er der jo lige indretningen af alle 800 m2 og anlæggelsen af alt det udenfor … 😊

 Vi holder byggemøder med Sisay en gang om ugen, hvor han og vi stiller de spørgsmål, vi har, og prøver at finde svar på dem. Nogle gange er vi nødt til at sige, at noget skal være på en bestemt måde, fordi vi danskere vil have det sådan, selv om det strider mod, hvordan man normalt ville gøre det her i Etiopien. Andre gange er Sisay nødt til at sige, at det ikke kan lade sig gøre. Det er jo ham, der ved noget om byggeri – ikke os.

I fællesskab håber og tror vi, at vi får det til at blive til noget rigtig godt.

I billedgalleriet kan I se, hvordan byggeriet nu ser ud indtil videre

På det første billede står Lotte på parkeringspladsen i grundens nordvestlige hjørne med septiktanken og hovedbygningen bag sig til venstre i billedet, undervisningsbygningen (og begyndelsen til vagthus m.m.) i højre side af bygningen og værelsesbygningen i baggrunden.

På det andet billede inspicerer Lotte sammen med vores entreprenør (Sisay Asefa) det største af de to undervisningslokaler i undervisningsbygningen.

På det tredje billede ses grunden fra den østlige ende med hovedbygningen til højre, værelsesbygningen til venstre og undervisningsbygningen i baggrunden. Området imellem bygningerne bliver til den frodigste grønne have med græs, træer og en stråtækt ”tehytte”.

 

Tags