Vi har fået en datter!

En Bajaj, som er et lille blåt køretøj som det på billedet, har indirekte været skyld i, at Lotte og jeg nu også (i hvert fald uofficielt) har fået en datter.

Den seneste uge har jeg i endnu højere grad end tidligere fået lov til at opleve, at Gud virkelig formår at vende noget (virkelig) slemt til noget godt.

I torsdags, da jeg var på vej hjem fra mit arbejde på hospitalet i Goba, løb en ca. 15-årig muslimsk pige direkte ud foran min bil, da jeg var på vej ind i Robe, hvor vi bor. Hun havde prajet en Bajaj, og skulle skynde sig over vejen, inden den blev taget af en anden. Jeg havde ingen mulighed for at undgå at ramme hende, og hun forsvandt ind under bilen, da hun var blevet væltet omkuld på vejen. Faktisk var jeg nødt til at køre frem, efter at jeg var stoppet, fordi hun lå mellem baghjulene, og vi ikke kunne komme til at hjælpe hende.

Hun lå bevidstløs på vejen, da Gud sendte en engel i form af en ung chauffør ved navn Melese. Han var lynhurtig til at hjælpe mig med at få hende lagt ind i bilen og fragtet til hospitalet i Robe, som ligger under en kilometer fra ulykkesstedet, og som blot fire dage tidligere var genåbnet som hospital, efter at det i en periode har fungeret som isolationscenter for formodede corona-patienter. Var det sket en uge tidligere, skulle vi altså have kørt de 11 km til Goba for at få hende på hospitalet.

Det mirakuløse er, at Mubaaraakaa, som pigen hedder, er sluppet fra det helt uden mén! Hun har nogle blå mærker på det ene ben, men der var ingen synlige skrammer, og der var ikke en dråbe blod at se. Ingen knogler var brækket, og selv hendes tøj havde ingen flænger, som hun ikke bagefter sagde, havde været der i forvejen. Hendes skolerygsæk var til gengæld flænset totalt i stykker …

Vi har besøgt Mubaaraakaa og hendes familie et par gange siden da. Den seneste gang var vores gode venner Tolossa og Wondimagegnehu med i funktion som ældste, der skulle mægle mellem de to parter, så vi var sikre på, at der var fred i forholdet fra begge sider. Normalt taler man først sammen, og så spiser man sammen bagefter, når freden er sikret, men vi blev mødt med et veritabelt festmåltid, så vi begyndte med at spise, fordi familien gerne ville signalere, at der ikke var nogen form for ufred fra deres side.

Tværtimod sagde de, at "nu har Skaberen (Allah) ført os sammen på en uventet måde, så nu er vi familie, og Mubaaraakaa er også jeres datter". Vi håber og tror, at vi har fået os nogle rigtig gode nye venner i Mubaaraakaas forældre, som er nogle utroligt venlige og imødekommende mennesker, og vi er spændte på, hvad det kan føre til i fremtiden.

Tak for forbøn og medleven fra Danmark!

Tak for:

  • at Mubaaraakaa slap fra uheldet uden at have taget skade

  • at Gud sendte Melese, netop da jeg selv var ret chokeret og havde mest brug for hjælp

  • at vi har så gode venner i Robe, som uden tøven kom og hjalp os med at klare situationen på den rigtige måde

  • at EDT’erne er kommet godt til Robe og ”med krum hals” er gået i gang med at finde ind i en ny og anderledes hverdag i Mana Galataa

  • at vi er sunde og raske

Bed om:

  • at vores nye venskab må vare ved, og at det på en eller anden måde kan være med til at give os en indgang i det muslimske samfund her i Robe.

  • at EDT’ernes ophold her i Robe må blive til velsignelse både for dem og os, og for kirken i Robe, i Danmark og i sidste ende ud over hele Jorden

  • at Guds Ord må nå ud til muslimerne i Bale, hvor vi bor, så mange flere må lære Jesus at kende og tage imod hans rige frelse

17. februar 2021 / Bjarne