Ikke en spurv til jorden

I onsdags var det Meskel her i Etiopien, en helligdag for de ortodokse kristne, hvor de fejrer at have fundet Jesu kors i Jerusalem, og bragt det med tilbage til Etiopien. Det bliver fejret med et stort bål, for det var røgen fra et bål, der vidste Sankt Helena vejen til grotten, hvor Jesu kors var gemt.

I den ungdomsgruppe, som vi kommer i, blev Meskel også fejret, selvom om det er en ortodoks helligdag, ser de det som en hyggelig tradition. I den forbindelse var vi (Anton, Elisabeth og jeg) blevet spurgt, om vi vil synge nogle sange, og gerne én på dansk eller norsk. Vi valgte i den forbindelse at synge "Ikke en spurv til jord", for Anton og jeg, kendte den på dansk, og Elisabeth, som er nordmand, kendte den på norsk.


Teksten som er skrevet over Matt. 10,29 hvor Jesus siger: "Sælges ikke to spurve for en skilling? Og ikke én af dem falder til jorden, uden at jeres fader er med den".  Men bibelteksten siger så meget mere i Matt 10,31; "Frygt derfor ikke, I er mere værd end mange spurve" med de vers i baghovedet, blev sangteksten for mig meget klarere.  For teksten fra Matt siger at Gud er mere end bare med os. Gud gør mere end bare at kigge på os, han er med os i vores liv, selv når vi ikke kan se det. Det løfte om Guds evige tilstedværelse, giver håb, og det synes jeg særligt at vers tre indrammer godt.

                                    Tro det, når noget brister
                                       uden at vokse frem.
                                    Tro det, når nogen mister
                                      det, som var alt for dem.
                                    Tro det, når håb går under
                                         uden at rejse sig.
                                      Ikke en spurv til jorden!
                                         Det er et ord til dig.     

Dermed blev den opgave, at vi skulle spille til Meskel, en opmuntring og trøst til mig om Guds tilstedeværelse i alting.

Tags

Del denne side

Marcus Taulborg

CCT'er i Etiopien, september-november 2018

Seneste kategorier