Er det mig, der bestemmer over tiden, eller er det tiden, der bestemmer over mig?

Jeg er tilbøjelig til at planlægge mit liv ned til mindste detalje, men er jeg i stand til at leve i nuet? For hvad nu hvis planerne ændres? Giver det mig nye muligheder eller ruinerer det min kalender og i værste fald mit humør?

For godt en uge siden besøgte Nanna og jeg en pige fra OVC-programmet, som Nanna arbejder med (OVC står for orphan and vulnerable children/sårbare og forældreløse børn). Hun hedder Judy, og hun bor ca. 20 km fra os. Så vi hoppede i pick-up’en og ”susede” afsted…

Den 10. oktober er der valg i Liberia, og med 20 opstillede præsidentkandidater er der gang i valgkampagnerne. Og hvor er det allerbedste sted at føre kampagne? Det er selvfølgelig på hovedgaden, så alle ser det.

Det resulterede i, at vores køretur på i alt 40 km tog 5 ½ time – og så var den lørdag ligesom gået…

Hvis det var sket i Danmark, er jeg overbevidst om, at jeg ville irritere mig over min spildte tid, ærgre mig over det jeg ikke fik nået og formentlig komme træt og frustreret hjem. I stedet for dette oplevede jeg det faktisk frisættende bare at sidde i bilen og grine over situationen.

Hernede lærer jeg dagligt en lektion i tålmodighed – hvad enten det er i trafikken, i mit arbejde, på trælasten eller et fjerde sted. Trods flere frustrationer har den liberianske livsstil har gjort det nemmere for mig at leve i nuet – og jeg håber sådan, at jeg kan tage det med mig hjem.

Jeg er tilbøjelig til at planlægge alt i mit liv – og jeg vil gerne have styr på enhver detalje. Men i dette planlægningsræs glemmer jeg så at give Gud plads og mulighed for at vise vej? Og er jeg nysgerrig på, hvor og hvem han vil lede mig til? Eller bliver jeg sur og stresset, hvis vejen tager en drejning, som jeg hverken selv har planlagt eller har afsat tid til?

Jeg vil gerne opfordre mig selv og dig til at slippe kontrollen over dit liv og lade Gud lede dig. For jeg er sikker på, at han har en masse spændende planer for din og min vej – også selvom det nogen gange er en omvej. :-)

Guds fred,
Daniel  

Del denne side

Nanna og Daniel Rindom Vad

Praktikant og volontør i Liberia, august 2017 - januar 2018

Seneste tags

Seneste kategorier