Livstegn fra Liberia

Så har vi været i Liberia i godt en uge. Et land der i sandhed er præget af sin historie; en 14 år lang borgerkrig fra 1989-2003 og senest ebola i 2014-2015. Derudover er det et land med 85% arbejdsløshed og 84% af befolkningen lever under sultegrænsen. På trods af alt dette, er vi virkelig blevet mødt af et kærligt, venligt og hjerteligt folk. 

Sommerfugle og regntid

Mandag den 14. august var en dag med mange sommerfugle i maven. Nu var rejsen, vi har ventet på og set frem til længe, endelig kommet. Da vi sad i flyveren, var vi virkelig spændte på, hvad vi kom ned til. Da vi endelig nåede til ende destinationen Monrovia, blev vi modtaget af skønne folk fra compounden, hvor vi bor. Med regnen silende ned, så vi knap nok kunne køre, kunne vi hurtigt konstatere, at vi er havnet i Liberias regntid som strækker sig fra maj til oktober. Her taler vi ikke om en regnfuld dag i Danmark, for her giver det årligt ca. 5 meter regn. Så vi er glade for, at paraplyen er opfundet :-) … men i bund og grund er det vel også mere behageligt at være våd på grund af regnen end sveden – for her er virkelig varmt!  

Introduceret af vores personlige guide

Efter et par timers søvn mødtes vi med den danske missionær Ingrid, og hun har været vores personlige guide den sidste uge – og det har hun sandelig klaret godt. Hun har vist os rundt i området, introduceret os for alverdens folk og ledere i kirken, som vi skal samarbejde med, vist os hvor vi kan handle og meget mere. Så det er skønt at have hende her :-)

Hverdag og arbejde

Hverdagen er skudt i gang, og vi er ved at komme ind i diverse arbejdsopgaver. Før vores ankomst har vi sendt en masse værktøj hertil, som folk fra Danmark har doneret, og som skal blive hernede. Det er en enorm hjælp – TAK for det! :-) Daniel har fået indrettet et lille værksted, og er begyndt at renovere lejligheder i gæstehuset, hvor vi bor, samt reparere biler. I næste uge bliver der tilknyttet lokale til Daniels arbejdsopgaver, så de i fællesskab kan spare med hinanden. For Nannas vedkommende er tiden gået med at afholde møder og læse diverse projektbeskrivelser i gennem – både så hun kan danne sig et overblik over kirkens indsatsområder, og så hun kan spore sig ind på, hvad hun særligt skal fokusere på i arbejdet. I onsdags havde hun et møde med Garmei, som arbejder med OVC (orphan and vulnerabel children), og der er nu gået en planlægningsfase i gang i forhold til diverse camps for forældreløse og sårbare børn.

Taget godt i mod

I søndags var vi i kirke i Sct. Peters Lutheran Church. Den ligger tæt på vores hjem, og her blev vi virkelig taget varmt i mod af menigheden, som vi allerede føler os en del af. Her er Isaac Dowah præst, og ham havde vi æren af at møde i Danmark, inden vi ankom. Han er en spændende og inspirerende personlighed. Han er en gæstfri mand, som med det samme inviterede os på vores første liberianske måltid – ris og sovs – og her sparer man altså ikke på chilien, så det skal vi lige vænne os til :-) 

TAK

Alt i alt: vi har det godt! Tak for jeres forbøn – den kan mærkes. Særligt når kultursammenstødet, sproget (som ikke bare er engelsk, men et helt sprog for sig) og den anderledes arbejdstilgang kan være en udfordring. Herunder kan I se lidt billeder fra hvad vi indtil nu har oplevet. 

Guds fred,

Nanna og Daniel 

Del denne side

Nanna og Daniel Rindom Vad

Praktikant og volontør i Liberia, august 2017 - januar 2018

Seneste tags

Seneste kategorier