gensyn Liberia

Nu har fem fantastiske måneder nået sin ende. Det er med en klump i halsen og trillende tåre, at vi nu skal forlade vores andet hjem; Liberia. Det er altid hårdt at sige farvel til mennesker, man virkelig er kommet til at elske og holde af, og wow, dém har vi mange af. Vi har virkelig fået os en ekstra familie. 

NB: Vi beklager på forhånd; dette blogindlæg har fare for at blive meget emotionelt, da vi nu sidder i flyet på vej hjem fra vores livs fælles rejse.

Vi ser tilbage på de sidste fem måneder, som noget af det mest værdifulde og fantastiske, vi har oplevet. Det er utroligt, at mennesker som har så meget at kæmpe med kan være så gæstfrie, snaksaglige og åbenhjertige. 

De sidste fem måneder har budt på mange gode, spændende og tankevækkende oplevelser og udfordringer. Da vi kom til Liberia i august, var alt nyt og fremmed. Selv sproget var svært at forstå. Til trods for dette gik der ikke længe, før vi virkelig følte os som ”en del af familien”. Vi oplevede virkelig at blive taget i mod af alle med et åbent hjerte og åbne arme, og dét har været meget inspirerende. Dén gæstfrihed håber vi at kunne tage med os hjem.

Derfor sidder vi lige nu i flyet med en følelse af taknemmelighed og glæde. Det gør det dog ikke mindre svært at rejse hjem.

Vores sidste nat i Liberia stod i pakningens tegn, og derfor blev klokken mange, før vi kom i seng. Da Daniel klokken 01.30 gik ud for at rydde det sidste op i værkstedet, mødte han hans to skønne arbejdsdrenge Melvin og Ezekiel. Da Daniel kommenterede, hvorfor de ikke sov endnu, svarede de ”Vi vil ikke ligge os til at sove, for så bliver det i morgen, og så skal I hjem. Derfor holder vi os vågne.”, hvorefter de begyndte at græde. En situation der virkelig også beskriver, hvordan vi selv har haft det med at skulle afsted.

Den sidste dag blev der afholdt et stort farewell party for os, hvor kirkens hovedkontor og forskellige afdelinger var repræsenteret. Derudover kom vores venner samt nogle af de forældreløse og sårbare børn, som vi har arrangeret retreats og camps for. Det var en fantastisk måde at slutte dette ophold af på; sammen med størstedelen af dem, vi holder så meget af.

Det er svært at skulle sige farvel. Derfor vælger vi i stedet at sige ”på gensyn”. For vi ved med sikkerhed, at vi ikke kan slippe Liberia og vores liberianske familie helt endnu. Hvordan, hvornår og i hvilken kontekst vores næste besøg bliver vides ikke, men én ting er sikkert; vi ses igen!

Guds fred,
Nanna og Daniel 

Del denne side

Nanna og Daniel Rindom Vad

Praktikant og volontør i Liberia, august 2017 - januar 2018

Seneste tags

Seneste kategorier