Farvel Farvel

Det var ikke nemt at sige farvel til alle vores nye venner, men det bliver man jo nødt til når man rejser tilbage til Danmark.

Vores sidste dage i Etiopien brugte Elisabeth og jeg på at sige farvel til alle dem, vi har arbejdet sammen med og brugt tid sammen med, de forskellige steder vi havde været, b.la. hos My Sisters, i kirken, til Youth Group og hos Deborah Centeret ved Win Souls for God.

På Deborah Centeret havde de inviteret os til frokost og kaffe, den sidste gang vi besøgte dem, og det glædede vi os meget til, altså ikke at sige farvel, men samværet ved at spise og drikke kaffe sammen. Da vi gerne ville give dem en afskedsgave, som kunne udtrykke vores taknemmelighed, for den tid vi havde brugt sammen, og som kunne vise, hvor meget vi holder af dem, skrev vi et afskedsbrev til dem. Vi blev hurtig enige om det vi ville sige, og fik det oversat til amharisk, fordi pigerne på Deborah Centeret ikke alle er lige gode til engelsk, og vi ville være helt sikre på at de forstod det, vi ville fortælle dem i brevet. Da det var blevet oversat, fik vi vores gode ven Berit Østby, som arbejder på sprogskolen i Addis, til at fortælle os hvad der nu stod på amharisk, så vi vidste at formuleringerne stadig var som vi ville have det.

Alt for hurtigt kom vores sidste dag på Deborah Centeret, og vi tog som sædvanlig en minibus derud. I løbet af eftermiddagen fik vi en fra Win Souls for God til at læse brevet højt for pigerne. De blev rigtig glade for brevet. På denne måde fik vi sagt ordentligt farvel til dem på deres eget modersmål, og det syntes vi begge, der var noget rart i. Vi havde alt i alt en rigtig god sidste eftermiddag med pigerne, hvor vi havde god tid til at nyde hinandens selskab, selvom det var trist at sige farvel til dem. Vi kunne også mærke på pigerne, at de fandt det trist, at vi skulle afsted, men det er jo også en del af det at være volontør. Man møder mange nye mennesker og skaber nye relationer, men når de tre måneder er gået, bliver man også nødt til at sige farvel. Vi kan kun takke Gud for, at vi har haft tre fuldstændig fantastiske måneder. Vi vil helt sikkert komme til at savne Etiopien og alle de dejlige mennesker, som bor der. Selvom vi nu er i Danmark, vil vores tanker uden tvivl ofte vandre tilbage til Etiopien.

Vores brev til Deborah pigerne kan læses her, nedenfor:

Sødeste og smukkeste piger

Nu tager vi snart tilbage til Danmark og skal derfor til at sige farvel. Det er hårdt, og vi kommer til at savne jer. At møde jer har været et kæmpe vidnesbyrd om Gud. For vi kan se ham igennem jeres kærlighed, glæde, imødekommenhed, gæstfrihed og mildhed. Vi er så glade for det nye liv, som Gud har givet jer fuld af latter og oprigtig glæde. I er fantastisk smukke indeni og udenpå. I er dyrebare! Vi ønsker jer den bedste og mest velsignede fremtid, hvor alle jeres drømme og forhåbninger må gå i opfyldelse. Til sidst vil vi gerne dele de her bibelvers med jer:

 Esajas 43,4a: for du er dyrebar i mine øjne, højt agtet og jeg elsker dig.

Jeremias bog kap 29,11: jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb

Del denne side

Sara Rasmussen

CCT