Stedet, hvor det handler om at være anderledes

Det er over tre uger siden, vi ankom til All Nations Christian College. Det fremmede er efterhånden blevet mere kendt, det engelske sprog er blevet trænet, og de første relationer er blevet bygget. Og netop relationer på tværs af forskellige kulturer er en del af den helt store læring her på All Nations og på kurset ”En Route” (på vej) som Thomas og jeg deltager i.

I de smukke omgivelser som All Nations befinder sig i, er vi samlet både elever og lærere fra 21 forskellige nationaliteter med hver vores traditioner, kultur og sprog. Det er rart allerede nu at mærke lidt af det, vi kommer til at stå i, når adressen til december hedder Totota, Liberia. Der vil vi skulle ud i relationer og samarbejde med mennesker, der måske ser opgaverne fra en helt anden vinkel, end vi selv gør. Jeg er sikker på, at der nok skal komme en hel del misforståelser og overbærenhed med os ”uvidende danskere”. Derfor er undervisningen om evnen til at kunne samarbejde og fungere på tværs af kulturer noget af det vigtigste, jeg tager med herfra.

Samtidig har jeg også hurtigt erfaret værdien i at være i et fællesskab sammen med andre, som også enten har været udsendt som missionærer i kortere eller længere tid, eller ligesom os står overfor at skulle rejse ud for første gang. Der bliver ved middagsbordet gerne delt ud af oplevelser, erfaringer og gode råd om både den gode og den svære del. Jeg oplever en helt særlig åbenhed og fællesskabsfølelse ved netop at have et fælles mål.

På All Nations kan vi nyde udsigten ud over London, hvor man antager, at der befinder sig mennesker fra alle verdens lande. Det minder os om at vi på trods af vores forskellighed, har et fælles mål om at udbrede evangeliet og det gode budskab om Jesus Kristus til alle nationer.

Foran os venter de sidste 7 uger af kurset, og vi ser frem til at lære meget mere om, hvad mission er, hvordan det gøres ind i en helt anden kultur og hvordan vi selv kan forberede os på skiftet og livet i den liberianske kultur.

Guds fred,

Sissel

 

Del denne side

Sissel og Thomas Nedergaard

Missionærer i Liberia

Seneste tags

Seneste kategorier