Vi må bede Høstens Herre sende arbejdere til sin høst

Selvom det næsten er 2.000 år siden, at Jesus gav os missionsbefalingen, og selvom det er blevet betydeligt nemmere at komme verden rundt på ingen tid, så er der stadig et enormt stort behov for mission.

Jeg vil gerne dele lidt fra undervisningen her på All Nations. En dag fik vi undervisningen af en medarbejder fra “Operation World”, en organisation, der arbejder med at få overblik over de kristne i verden. Det efterladte mig med en klump i halsen. For her fik vi syn for sagn: Behovet for at mennesker rejser ud i verden og fortæller om Jesus, er stadig enormt stort.

Her kommer tallene:
Omkring 30% af verdens befolkning vil kalde sig selv kristen.
Det vil sige: 70% kender ikke Jesus. Det er mange.
Men hvad, der er værre, er: ca. 80% af disse, kender ikke én kristen eller har aldrig mødt en kristen! Det er ca. 4.000.000.000 mennesker! Dette tal forøges med 55.000, hver dag.

Missionærer sendes stadig ud
Høsten er stor, men arbejderne få” sagde Jesus for 2.000 år siden. En sandhed, der stadig er gældende.

Lykkeligvis er der fortsat mennesker, der lader sig sende og rejser, for at fortælle mennesker om Ham, som gav sit liv for verden. Men Europa er ikke længere storproducenten af missionærer: Det er i højere grad blevet Asien. Og de sender missionærer ud til blandt andet Europa, for at vi skal høre det glædelige budskab!

Missionsmarken er ikke kun uden for Europas grænser. Det er den også, hvorfor der er behov for, at vi i vores menigheder bliver ved med at bede Høstens Herre om at sende arbejdere. Især til de steder, hvor ingen vil tage hen. (Eksempel: 1 ud 500 missionærer arbejder i slumområder, hvor 1 ud af 6 af verdens befolkning bor).

Men selv blandt os, i vores by, nabolag, osv., kan der bo mennesker, som ikke kender en kristen personligt. De har også brug for at høre budskabet om Jesus. De har brug for at møde en kristen, som tør dele det, han/eller hun har.

Evangeliet skal høres af alle
“Evangeliet er Guds kraft til frelse for enhver som tror.” skriver Paulus i Rom. 1,16. Det var det vers, som fik Luther til at forkynde evangeliet med fornyet styrke i kirken. Men, der er stadig mennesker, som ikke kender dette budskab.

Så hermed en opfordring til at bede høsten Herre om arbejdere – både hjemme, men også derude. Og også en opfordring til at lytte efter, om Høstens Herre vil sende dig.

/Thomas

Del denne side

Sissel og Thomas Nedergaard

Missionærer i Liberia

Seneste tags

Seneste kategorier