Åh nej, sagde jeg i bilen

Det er regntid i Etiopien lige nu. Vi er lige kommet tilbage efter en skøn sommer i Danmark og skal nu vende os til kulden og regnen, i hvert fald en måned endnu.

Jeg er i denne weekend med til partner møde i Win Souls for God (WSG) og Hope for Children in Ethiopia (HCE), hvor jeg repræsenterer Promissio. WSG og HCEs arbejde er, at hjælpe gadebørn til et bedre liv. Promissio støtter årligt Deborah centeret, som er en af Win Souls for Gods arbejdsgrene i Addis. Det er et projekt for prostituerede unge kvinder, hvor man hjælper dem væk fra gaden og væk fra prostitution. Man giver dem undervisning, uddannelse og mulighed for at forsørge sig selv på anden måde en prostitution, samtidig med man deler evangeliet med dem.

Det er aften, mørkt og jeg er på vej afsted i bilen imens regnen buldrer ned. Jeg glæder mig over min store 4-hjulstrækker, der gør at det trods alt er forsvarligt for mig, at køre igennem vandpytter så store som Vorbasse Krigshavn, eller i hvert fald næsten. Folk står i læ ved butiksdøre, stimler sammen under små paraplyer, løber afsted i regnen, eller opgiver kampen og går sjaskvåde igennem gaderne.

Jeg sidder tørt og varmt i min bil og prøver at se gennem forruden mens regnen styrter ned og så får jeg pludselig øje på en helt ung kvinde, der strider sig gennem regnen. Hun går let foroverbøjet, og jeg kan se hun har en lille bylt på ryggen. Det er først, da hun går forbi min bil, det går op for mig, den lille bylt er et barn. Jeg kan se et lille bart ben, der hænger nedenfor sjalet, der holder barnet fast på hendes ryg. Efter størrelsen at dømme på benet og bylten, så kan barnet ikke være mange måneder gammelt.

Åh nej siger jeg højt, og sekundet efter, så er de væk.

Vi bliver konfronteret med fattigdom dagligt her i Etiopien, fordi det er så tæt på. Vi kan ikke bare skifte over på en anden kanal. De fleste dage lukker vi lidt af for det, for det gør for ondt at tage virkeligheden ind hele tiden. Men nogle gange kan man ikke lukke af. Nogle gange går det helt ind og rammer dybt i mit hjerte.

Tine
23. august 2014