Addis er faktisk blevet en utrolig smuk by

Jeg har haft en rigtig sjov dag med mine kollegaer fra Nordic Medical Centre. I dag har der været Diplomatic Bazar i Addis, hvor alle ambassader sælger ting fra deres hjemland. Jeg var med sammen med mine kollegaer fra Nordic, hvor vi fortalte besøgende om sygehuset og planerne for Nordic.

Nordic Medical Centre er min nye arbejdsplads, hvor jeg er blevet ansat som Nurse Director. Det har betydet et rigtig travlt efterår for mit vedkommende, hvor jeg end ikke har haft tid til at skrive om mit nye arbejde.

Kort fortalt er visionen, vi skal lave et Medical Centre, der fagligt sætter nye standarder i Etiopien. Vores produkt skal være af så høj kvalitet, at vi kan tage os godt betalt for de ydelser vi giver. Det overskud vi tjener, skal bruges til at styrke kvaliteten af uddannelse af sundhedsfagligt personale, og til specialbehandlinger for fattige etiopiere, der ikke selv kan betale. I første omgang åbner vi lægeklinik og akutmodtagelse, men hen mod sommer udvider vi med intensivafdeling, operationsstuer og sengeafsnit. Læs mere på www.nordicmedicalcentre.com.

Det er utroligt, hvad Nordic har betydet for mig allerede. Det er stort at få lov til at være med til at opbygge dette sygehus helt fra bunden og jeg er så grebet af det, at jeg for første gang i mit liv, næsten ikke kan få mig selv til at tage hjem fra arbejde. Det skyldes også, at vi har meget travlt for at blive klar til 5. januar, hvor vi åbner for patienter. 1. december begynder de sygeplejersker jeg har ansat og de skal oplæres og undervises hele december. Så der er virkelig meget at se til.

Samtidig med at det er sjovt og spændende, er det også en skræmmende udfordring. Jeg kan ind imellem blive udfordret af om jeg magter opgaven, især fordi jeg de fleste dage laver ting jeg aldrig har prøvet før. Så nu går mange af vores aftner herhjemme med at diskutere ledelse med Anders, og ind i mellem, hvordan jeg bedst griber den næste udfordring an. Anders mener at han skal til at have konsulent betaling fra NMC.

Noget helt særligt ved Nordic er mine kollegaer. Der er et fantastisk sammenhold og et stort ønske om at hjælpe og støtte hinanden i de opgaver og udfordringer, vi hver især står i. Sidste uge var Vicki Bjørk og Storm med mig i bilen, og jeg besluttede mig for at køre forbi og sige hej til mine kollegaer. Jeg tog hjem igen, glad og taknemmelig over, jeg har så gode kollegaer, at jeg har lyst til at besøge dem på en fridag, bare fordi jeg godt kan lide at være sammen med dem.

Og hvordan hænger dette så sammen med at Addis er en smuk by. Det gør det fordi, mit arbejde på NMC har gjort mig rigtig glad. På trods af de meget store og svære opgaver jeg står overfor, så står jeg glad op om morgenen og glæder mig til at skulle på arbejde og når jeg kører hjem, glæder jeg mig til at komme hjem og dele dagens nye oplevelser og udfordringer med Anders og resten af familien. Når jeg så kører gennem byens blikskurebyggeri og industri sådan en dag, så ser Addis særdeles smuk ud, bare fordi jeg er glad.

Tine
22. november 2014

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier