GIV: Fra cigaræsken! (6 af 7)

For mange år siden hørte jeg et vidnesbyrd* om givertjeneste, som har gjort et varigt indtryk på mig.

Givertjeneste

Som jeg husker det var det fra teologen Niels Ove Vigilius’ barndomshjem, men jeg kan tage fejl. Jeg husker det sådan her: Faderen i huset lagde hver måned et fast beløb over i cigaræsken. Det hændte, ikke så sjældent endda, at der var trange tider i familien. En og anden har nok kigget over mod cigaræsken og været fristet til at tage nogle af pengene tilbage igen. Det skete dog ikke for pengene var taget fra for senere at blive givet til kirken, gode formål og mennesker i nød. Cigaræsken skabte åbenhed om givertjeneste. Alle i familien vidste, hvad der blev givet til og hvor meget. De lærte på egen krop at Gud velsigner den som giver.

Forleden talte vi med Elisabeth Poulsen, volontør i DEM*, om givertjeneste. Hun fortalte om, hvordan hun og hendes piger fra tid til anden gennem pigernes opvækst af Gud var blevet vist, hvordan de kunne hjælpe mennesker ved at give af de penge de havde. Samtidig kunne hun fortælle om alle de gange Gud havde hjulpet dem i svære økonomiske situationer. Den samtale var meget opmuntrende.

I vores lille familie har vi en ”cigaræske” og hver gang vi hæver penge i den lokale ATM, lægger vi et beløb fra til givertjeneste. Børnene ved, at vi lægger penge fra og de er med i samtaler om, hvordan de bruges. I en lille bog skriver vi op, hvad pengene bliver givet til, så vi har lidt overblik. Til vores dør kommer der ind i mellem folk, som gerne vil låne penge eller har brug for en håndsrækning. Nogle gange hjælper vi og tager af pengene fra kassen og andre gange ikke.

Anders
11. april 2013

-o-O-o-

* Vidnesbyrd er et kirkeligt ord for at fortælle om en oplevelse relateret til livet som kristen.

* DEM = Dansk Ethioper Mission som Promissio hed før den 15. maj 2014.