GIV: Snak, snak, snak, snak! (5 af 7)

Givertjeneste er ofte noget du kun diskuterer med dig selv, men det behøver det ikke være. Prøv dette smågruppeoplæg af i smågruppen/bibelgruppen/cellegruppen/
bibelkredsen eller i samtale med gode venner og få en snak om at give.

Givertjeneste

Tjek-ind
Tjek-ind er en hurtig runde hvor alle skal på banen og sige noget om sig selv. Brug et af følgende spørgsmål i tjek-ind runden.
– Fortæl om din bedste oplevelse med at give penge til en organisation, kirke eller et godt formål?
– Hvilke organisationer støtter du eller vil du gerne støtte? Og hvorfor?

Tilbedelse

Lav en fælles liste over 10-15 ting i hverdagen, som I er taknemmelige for at Gud har givet jer. Tak for disse ting og bed Gud velsigne aftenen.

Tilegnelse

– Læs Lukasevangeliet 6,27-36.
– Hvilket vers provokerer jer mest? Tag en afstemning i gruppen.
– Fortolk teksten ved først at læs vers 36 og dernæst læse hele teksten igen. Brug vers 36 som nøgle til at forstå baggrunden for Jesu formaninger til at elske fjender og give til den, som beder om hjælp.
– Tag evt. en runde i gruppen, hvor alle svarer på følgende: Hvad skal der til for, at du ikke vil kræve din ret til få et lån tilbagebetalt?

Tjeneste

Det er godt at skabe åbenhed om givertjeneste for, at vi derved kan inspirere hinanden til at give. Giv hinanden en udfordring til inden næste gang at tage en personlig samtale med en ven eller en fra gruppen om givertjeneste. Spørg din ven om du må høre om hans/hendes givertjeneste og fortæl om, hvad du selv tænker om din givertjeneste.

-o-O-o-

Ovenstående oplæg udviklede jeg oprindeligt til imu.dk – se det her.

Anders
10. april 2013