Gud sender dygtige danske unge til Addis

Dygtige danske unge er blevet sendt til Addis Ababa for at støtte vores familie og tage del i arbejdet, og de har på hver deres måde gjort det super godt. Pt. står vi og mangler to til efteråret.

Vores kollega Berit Østby er ofte god til at sætte ord på glæderne i tjenesten og Guds daglige velsignelser. For eksempel har hun flere gange sagt: ”Jamen er det ikke utroligt, at Gud bliver ved med at sende så mange dygtige danske unge ned til os i Addis? Unge som er lige de rigtige til at indgå i arbejdet og fællesskabet.”

For sådan har vi oplevet det over de sidste fire år i Etiopien. For os ukendte danske unge er blevet sendt til Addis Ababa for at støtte vores familie og tage del i arbejdet, og de har på hver deres måde gjort det super godt. CCT’ere kalder vi dem i Promissio og førhen bare volontører. ”CCT’er” står for Christian Culture Travellers, og de kommer for at opleve kirken i Etiopien og tage del i missionærlivet. Igennem dem er vores familie blevet utroligt velsignet. Hver gang har vi oplevet, at disse unge er kommet med netop de evner og gaver, Gud har udrustet dem med, og dernæst brugt dem i forhold til at støtte vores familie og Promissios arbejde. De er kommet tæt på vores families hverdag og har bygget gode relationer til vores børn. Ikke så få gange er det CCT’erne, som har fået tingene til at hænge sammen for os voksne, ved at tage over så vi har kunnet få fri til blive lidt ekstra tid på arbejde eller ordne noget uforudset.

CCT’erne har også til opgave at lære om etiopisk spiritualitet og Mekane Yesus Kirken. De indgår i den lokale ungdomsgruppe og tager med dem i kirke og til bibelstudier. Ofte er det blevet til et unikt fællesskab på tværs af kulturer, sprog og kirkelig baggrund. Og så giver det rigtig mange snakke for os missionærer, hvor vi på foranledning af de unges spørgsmål om kultur og kirke bliver tvunget til at forholde os til spørgsmål, vi ellers ikke går med i det daglige.

Normalt, når vi tænker volontører og CCT’ere, er det unge, vi tænker på, men af tre omgange har vi også haft seniorer som CCT’ere. Det har givet noget andet, men bestemt lige så meget, at have erfarne voksne mennesker som CCT’ere, og vores unger har nydt det utrolig meget.

I Promissio er det vores mål til stadighed at sende unge til Etiopien og Liberia for at opleve vores partnerkirker og tage del i missionsarbejdet. Vi tror på, at mødet med den afrikanske kirke kan give nye perspektiver på troen og en ivrighed for at dele evangeliet på tværs af grænser. Pt. står vi og mangler to CCT’ere, der vil tage til Addis Ababa fra sidst i august og tre måneder frem? Mon du kender nogen, der skal have et praj? Eller vil du selv afsted?

Tags

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier