Hold fast, vi erglade!

Ja, vi smiler lidt for tiden… se med her og glæd dig med os.

Hverdag i Afrika

Liv glæder sig over et godt resultat i engelsk. Denne mail fik vi i dag fra Livs lærer:

Dear Anders and Tine,
I am happy and proud to write and say that Liv passed her reading assessment that now has her reading on a Grade 5 Level!!! She had a smile on her face that was worth a million dollars (or in her case — 5429500.00 Danish Krone).
Have a great day,
Erika O’Hearn
Grade 5 Teacher
ICS Addis Ababa, Ethiopia

Storm glæder sig over, at han nu helt selv går på toilettet. Han er noget så stolt og glæder sig til mormor kommer, så han kan vise det til hende. MEN det har også holdt hårdt og været en prøvelse for as alle, inklusiv Storms barnepige, som over 14 dage har måttet skifte ham til nyt tøj 5-7 gange, når vi ikke var hjemme…  Det er lykkedes men det kostede også en del vingummier i præmie.

Ruben glæder sig over at han for nyligt vandt i three-legged race, sammen med hans ven Ben. Three-lgged er når to af drengenes ben er bundet sammen og de dermed får tre ben til at løbe sammen med. Der var elever fra fem internationale skoler i Addis med og de slog to andre drenge lige på stregen og var super glade og stolte bagefter.

Tine glæder sig over at kunne købe 1500 stik malariapiller (Til 50 højskole-elever, der snart kommer herned) uden recept på lokalt apotek i byen. Samtalen var nogenlunde sådan her:
Tine: Jeg vil gerne have 1500 styk antimalaria piller.
Apoteker: Har du en recept. Det skal man have.
Tine: Nej, desværre.
Apoteker: Nå.
Og så fik Tine 1500 piller alligevel.
Så hun tog glad derfra med forrettet sag, men dog lidt bekymret over, at man her i byen kan købe 1500 styk antibiotika uden recept…

Vicki kommer til at glæde sig voldsomt, når vi til weekenden kan fortælle hende, at hun 1. marts skal begynde på Early Childhood 4 year på ICS, Liv og Rubens skole. Forleden sagde hun: ”Mor, når jeg skal begynde på ICS, kan du så ikke få Liv eller Ruben til at følge mig over den første dag?”. Så det er allerede i hendes tanker, men vi har ikke fået en plads før i går, hvor vi fik mail om en ledig plads på formiddagsholdet. Det bliver så godt for hende at komme lidt mere ud og få nogle jævnaldrende at lege med.

Og jeg glæder mig, fordi jeg i dag fik lov at undervise hele tre gange! Først tre timer i morges for teologistuderende på Mekane Yesus Seminary i faget Effective Preaching og i dag med fokus på Lov og Evangelium. Over middag 1½ time bibelsnak/undervisning med volontørerne Sørine og Marita om vigtige åndelige emner i mødet med Etiopisk åndelighed. Og her til aften en times bibeltime for 40-50 unge i Mekanisa Youth Group over Salme 51. Den slags er til at blive høj af!

Ja, det er dejligt at have nogle ting, som vi er glade for. Fra tid til anden kunne også lave et indlæg med bekymringer eller sorger, men i dag stod glæderne i kø.

Anders
26. februar 2014