Jeg kunne tage hjem

I torsdags tog jeg dette billede i centrum af Addis. Der var kø i seks kørebaner. Normalt er der tre kørebaner i min retning, men etiopierne kører blot ud til venstre og laver en bane mere, når de bliver trætte af at vente, så vi var oppe på seks baner, der stod totalt stille.

I min højtaler lød ordene ”I could go home to my love // And live the life I've always wanted//…” sunget af Tina Dico. Det var faktisk lidt af en fristelse at høre de ord. Svedig, i en uendelig kø der kun blev værre, alt for sent på vej på arbejde og… tid til at tænke.

Jeg kunne tage hjem. Tanken var mærkelig for mig for jeg er i Addis Ababa. Jeg er i en anden verden, i gang med noget helt andet end ”hjemme” og "hjemme i Danmark" er uendelig fjern. Men det var en fristende tanke. Og hvorfor ikke? Er jeg virkelig i Addis for at sidde kø, indånde mængder bilos dagligt, ofte frustreret over små ting, der ikke lykkes og store ting, der går laaangsomt. Jeg kunne tage hjem.

Men - for der er jo et men – jeg kom til at tænke på nogle ord af Jesus umiddelbart før han blev taget til fange. Retorisk spørger han sig selv og disciplene: ”Shall I say: Father, save me from this hour?” og så svarer han selv: “No, it was for this very reason I came to this hour” (Johs 12,27). Der er stor kraft og vilje bag det svar han giver og svaret inspirerer mig. Det var for alt det modstand jeg står i nu, at jeg kom til dette tidspunkt. Det var for al den glæde jeg mærker, at jeg er, hvor jeg er. Det er fordi jeg er Guds tjener (discipel/barn/whatever?!), at han ledte mig, hvor jeg er. Både da jeg var i DK og nu i Eti. Lige meget hvad kan jeg sige med Jesus, og uden sammenligning i øvrigt, ”it was for this very reason I came”. Jesus’ grund til at nå frem til netop den time var, at han skulle dø. Som frøet der kommer i jorden og dør for, at der kan komme så mange flere levende frø (Johs 12,24).

Den dag tog det tre timer at køre fra vores hus på Mekanisa til mit arbejde på kirkens synodekontor. Den pris betaler jeg med et træt smil og stille rystende på hovedet. I påsken hører vi om, at Jesus gik i graven og betalte den fulde pris for vores skyld. Så vi kan leve og opstå, som de mange frø, der vokser ud af det ene frøs død. Glædelig påske!

1/4-2015 Anders Pradsgaard Møberg

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier