Med reptil i sengen

Før vi tog til Etiopien fik vi at vide, at en af de ting der ofte sker, når man flytter udenlands er, at man tillægger sig nye vaner og afprøver nye grænser. Vi må sige, at det har været noget grænseoverskridende at få en slange i huset, men Vicki insisterede og nu ligger reptilen endda i hendes seng om natten.

Hverdag i Afrika

Det fik os til at tænke på en historie, som vores amerikanske missionær-kollegaer fortalte for noget tid siden. Den handlede om deres veninde, som havde en slange, en ret stor en (dog uden giftkirtel), boende i huset. Hun levede meget tæt på slangen og tog den med sig overalt. Da den på et tidspunkt stoppede med at spise i mere end to måneder tog hun den til dyrlægen, som spurgte til, hvordan hun passede dyret. Hun kom ind på, at den sov i hendes seng og kunne lide at ligge udstrakt ved siden af hende. Dyrlægen blev temmelig stram i betrækket. ”Efter min bedste overbevisning, så afslører din slanges adfærd, at den overvejer sit næste bytte. Når den ikke spiser og ligger udstrakt ved siden af dig, så er det fordi den måler dig og vurderer, hvornår den kan gabe over dig og spise dig.” sagde dyrlægen.

Det er naturligvis en skrøne, men vi kom til at tænke på den historie, da Vicki ville sove med sin nye slange. Som jo for resten er af stof og vat.

Anders
28. oktober 2013