Missionær og Promissios pedel

Titler er vigtige i Afrika! Og en af mine mange titler er også ”pedel”. Vi bor på Promissios egen compound med stor flot have, et gæstehus tilknyttet og med plads til Promissios biler. Når et vandrør går i stykker eller vaskemaskinen strækker, så peger pilen på mig…: ”Hvad gør vi nu, Anders?” Hvorefter jeg som teolog og præst bruger min store viden til at løse problemet. Og nej, det er ikke altid, at vi begynder med to timers bedemøde og håber problemet er væk bagefter…

Heldigvis har vi dygtige folk til at hjælpe os. Compoundens vagter har hver deres ”speciale”, som de er gode til og derudover har vi vores assistent Getachew, som har meget erfaring med løsning af problemer og kender rigtig mange folk, der kan træde til. Mit vigtigste ansvar er at holde øje med om arbejdet lever op til vestlige standarder, hvad angår kvalitet og æstetik. Det kan jeg som regel klare.

I dag har vi arbejdsdag og alle vagterne er mødt op imod en mindre ekstra betaling. Vi skal have udbedret skader på compoundens terrasser, trapper og stier rundt om huset. Indtil videre lader det til, at de enes udmærket om fordelingen af arbejdet, så jeg holder vejret og håber alt går glat.

Men det er også på høje tid, at vi er kommet i gang! Til weekenden ankommer Ingrid og Erik Würtz, vores nye seniorvolontører og missionærparret Inger og Arne Holmgaard vender tilbage fra ferie/orlov i Danmark, så det skal gerne se godt ud på deres terrasse foran gæstehuset, når de skal ud og nyde solen. Og sandelig om ikke Jakob Swartz, selveste missionssekretæren, kommer i næste uge og så går det jo ikke, hvis stedet er ved at forfalde. Mon han bliver tilfreds?!?

Ja, at være missionær er en mangesidig opgave og det kræver et utal af færdigheder, som man enten må erhverve sig hjemmefra eller opbygge undervejs.  Alternativt kan det også gå an at have en god evne til at bluffe sig igennem! Jeg ved godt, hvad gutterne hjemme i Danmark mener, at jeg gør.

Nå, men nu må pedellen, ja eller sjakbajsen, igen ud og snakke. Der var nogen, der begyndte at hamre på noget, der vist ikke skal væltes i dag. Så må bøgerne om mission og urbanitet vente et par timer!

(For den interesserede i Afrikansk flora vil jeg lige rette opmærksomheden mod Julestjernen til højre foroven i billedet. Hernede kan vi ikke få den til at blomstre hen mod jul som i drivhuse i Danmark, men til gengæld er den over to meter høj)

Af Anders Møberg