Overvejelser i vandkanten

Ja, der er virkelig dejligt ved poolen i Shoacentret ikke så langt fra, hvor vi bor. Vi var så glade, da vi fandt stedet. Tænk sig et lettilgængeligt udflugtsmål, når vi alle er trætte og bare har brug for at slappe af.

Vi var der sidste lørdag og vi havde hele poolen for os selv stort set hele tiden. Prisen var 40 kr. pr. mand og ja, det er dyrt i Ethiopien, men ikke dyrere end Slotsøbadet i Kolding, og selvom vores løn er lavere her end i DK, så var det bestemt alle pengene værd.

Ungerne fik en stund, hvor de kunne glemme alle de svære ting i dagligdagen og bare hygge sig. Det trængte de til. Jeg fik læst lidt og Tine hyggede også. Og Nomi, en ung færing var også med, og hun var så god af sig, at hun hjalp med at passe de små. Storm var knapt til at styre i vandkanten.

Alle disse gode ting til trods var det alligevel en speciel oplevelse. Se på billedet. Byggeriet i baggrunden ligner jo noget der er løgn. I hvert fald set med danske briller og indrømmet, dem tager vi altså på en gang i mellem. De bygger på det, men det tager tid at bygge. Man kan jo kun bygge, når der er råd og det er der ikke altid.

Men altså, vi lå der og bygningen mindede os monumentalt om den uendelige fattigdom, som findes ikke mange meter fra Shoacentret. I træernes skygge på parkeringspladsen sidder der hver dag nogle meget fattige mennesker. Og ja, vi fik givet nogle sedler til dem, da de kom over til os, men ikke tilnærmelsesvis, hvad vi gav for at komme ind i badet. Hvad der retfærdiggør, at vi har fået det liv, som vi har, ved jeg ikke. Hvad jeg ved er, at jeg ikke gjorde mig de her tanker, når vi tog i Slotsøbadet i Kolding.

Anders
4. februar 2013