Ruben, en guirlande og de sultne børn i Afrika

Det er december måned og selv om vi bor i Etiopien, hvor de først fejrer jul d. 7. januar, så er vores juleforberedeler i fuld gang.  Vi fejrer selvfølgelig jul både d. 24. december, som hjemme i Danmark og igen d. 7. januar sammen med resten af Etiopien. Mine forældre har lige været her, så vi har bagt brunekager, lavet konfekt og i går var vi ude og ”fælde juletræ”. Dvs. vi saver toppen af en stedsegrøn hæk, binder grenene sammen og klipper det til, så det ligner et juletræ. Vi har også været i gang med at pynte huset op og i dag bestemte Ruben sig for at lave en meget lang guirlande, som indtil videre dækker loftet i hele stuen.

I dag da vi fik eftermiddagskaffe i haven, kom Ruben ud og så lidt trist ud, for Liv havde sagt, at nu skulle han ikke lave guirlanden længere, for han måtte ikke bruge mere papir. Jeg sagde, hvis det var noget af det mønstrede papir, som Liv er meget glad for, så skulle han ikke bruge det, men det farvede måtte han godt bruge, for det kan vi købe mere af. Men problemet var tilsyneladende, at Liv havde sagt, han ikke måtte bruge så meget papir på en guirlande, for han skulle tænke på, at der er børn, der sulter her i landet. Livs tanke var på forbrug, fordi hun ser, hvordan andre ikke har, hvad vi har til rådighed. Og Ruben oplevede, at det var lidt svært at skulle tænke på de fattige, når han var ved at lave pynt til jul.

Sult, nød og fattigdom er et problem, der fylder lige meget hvor man bor, men selvfølgelig i en særlig grad, når den er lige udenfor vores dør. Jeg bliver altid lidt overvældet, når det går op for mig, hvor meget det, på forskellig hvis, påvirker vores børn, at vi bor her i Etiopien.

I december måned kan vi så heldigvis glæde os over at julens budskab gælder for alle både rig og fattig, i Danmark og Etiopien. Jeg vil i aften bede for at julefreden og juleglæden må sænke sig i alle hjem, både hvor der er guirlander og hvor der ikke er råd til at bruge penge til at lave en guirlander.

 Af missionær Tine Pradsgaard Møberg

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier