Sådan er det også at være missionærfamilie

Liv og Tine tog i dag på besøg hos nogle italienske nonner som i 27 år har drevet et hjem for etiopiske børn og kvinder med spedalskhed og andre lidelser.

Italienske nonner i nabolaget

Liv og Tine tog i dag på besøg hos nogle italienske nonner som i 27 år har drevet et hjem for etiopiske børn og kvinder med spedalskhed og andre lidelser. Det var en stor oplevelse for dem begge, og Tine oplevede hvordan Liv nu er gammel nok til at deltage i den type besøg og forstå vigtigheden af et sådant arbejde. Det sætter mange tanker i gang at være sammen med nogle af de fattige og syge mennesker vi så ofte ser på gaden når vi suser afsted til skole og arbejde i vores store biler. I moderklosteret i Italien er der andre nonner som 24 timer i døgnet beder for projektet her i Addis Ababa og andre projekter rundt i verden. 

Tilladelser og ventetid

I sidste uge fik de på Nordic Medical Centre deres sidste byggetilladelse, så der var store glæder på Tines arbejdsplads. Nu kan de bygninger som Nordic er godt i gang med at opføre, blive færdiggjort. Hverdagen på den klinik som de har opstartet, går vældig fint, og Tine har tid til at fokusere på træning af sygeplejerskerne og have nye ansættelser klar til næste fase af udviklingen af sygehuset. Inden da skal der søges om den officielle tilladelse til at blive Medical Centre, og den slags kan nogle gange trække i langdrag, så tag det gerne med i forbøn.

Sommerkoncerter

Liv, Ruben og Vicki går på ICS, den amerikanske skole, hvor der op til sommerferien afholdes sommerkoncerter. Vicki Bjørk sang glad sammen med de små fra Kindergarten den ene formiddag i sidste uge. Aftenen efter spillede Ruben blokfløjte og sang i kor sammen med 4. og 5. klasserne. Og nogle dage senere spillede Liv på tværfløjten sammen med Harmonic-bandet, skolensMiddle-School band, som hun er vældig glad for at være med i. Så med børn i forskellige aldre løber vi til mange arrangementer. Storm skulle have sunget på den Svenske Ambassade, sammen med hele den Svenske Skole som han går på. Det var i anledning af Sveriges nationaldag, og selvom vi er meget glade for vores svenske naboer, så ville Storm altså ikke af sted. Han ser i stedet meget frem til at kunne begynde på ICS til næste skoleår, sammen med de tre andre.

Urbanisering

Anders arbejder på Addis Ababa Synod (Stift) og oplever gode dygtige kolleger som det er godt at arbejde sammen med. Synoden er nyoprettet og har fokus på Addis Ababa. Traditionelt har Mekane Yesus Kirkens missionsarbejde været landmission, så kun 50 menigheder ud af 8000 Mekane Yesus menigheder befinder sig i Addis Ababa. Det betyder at der er stort behov for at Mekane Yesus Kirken laver en omstilling af arbejdet og begynder at fokusere på byerne. I Addis Ababa bor der f.eks. 4-5 millioner mennesker, hvilket er en stor og konstant stigende gruppe af mennesker hvoraf mange ikke har mødt frelsen i Jesus Kristus. Anders læser om urbanisering og tænker sammen med andre over modeller for hvordan kirken kan gribe denne opgave an.

Langsommeligt og trættende

Etiopiske møder kan til tider være uendeligt kedsommelige fordi der foregår alenlange diskussioner, hvor meninger grundigt bliver præsenteret med lange forklaringer til følge. Det er uden tvivl kulturelt bestemt hvordan man bedst når frem til beslutninger og godt samarbejde. Anders var forleden til et nationalt seminar om Mekane Yesus Kirkens Strategic Planning, og han var på mange måder ved at gå ud af sit gode skind over udfordringen ved at lytte i flere timer og endda ikke forstå det hele, fordi det foregår på amharisk. Sådan er der også at være missionær, som i Danmark er alt ikke bare spændende og interessant, så somme tider laver man noget hvor man tænker: ”Jamen, er det virkelig meningen at jeg skal sidde her og glo?” Men arbejdet med kirkens første strategiske plan går fremad og giver rigtig god mening for kirkens fremtid, også selvom der stadig er en række børnesygdomme i forhold til implementeringen.

Men i øvrigt så har vi det rigtig godt. Vi nyder alle at have Sofie og Anne-Sofie boende. De er Cristian Culture Travellers med Promissio og støtter hele familien og Promissios arbejde på forskellig vis.

Tak for støtte, forbøn og opbakning! Vi glæder os over fællesskabet med Promissios bagland. Nu ser vi frem til skoleferie og lidt senere vores egen sommerferie hvor vi i nogle få uger skal til Danmark.

Hilsner fra hele familien Møberg

-o-O-o-

Forbøn

Bed for

  • Den lille internationale lutherske kirke som vi bl.a. kommer i. Der er brug for nye kræfter. Det er et vigtigt sted for vores børn at komme og møde Guds ord.
  • At Liv må blive gode venner med nogle nye børn hvor vi bor.
  • At Nordic Medical Centre må få den sidste tilladelse i hus.
  • En ung kvinde ved navn Rahel Assefa som Anders arbejder sammen med. Hun skal afslutte en ansøgning om finansiering af et After School Project i Addis Ababa.
  • At vores sommerferie må blive rolig og god, og at vi må kunne tanke ny energi til hverdagen og arbejdet når vi kommer hjem til Addis Ababa.

Tak for at

  • Vi alle er glade og raske. Vi har en god hverdag.
  • Vores opgaver går i en god retning som det ser ud i øjeblikket.
  • Gud velsigner Mekane Yesus Kirken med fortsat vækst.
  • At der var ro i Etiopien omkring det nyligt overståede valg.

8 juni 2015

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier