Snart på vej!

Sommeren i Danmark står for døren, og mens der er fuld fart på tingene i Etiopien, bliver det også godt at komme hjem og holde sommerferie.

Snart er vi på vej på ferie, og det ser vi frem til.  Lige nu står den på pakning og skoleafslutning for børnene. I første omgang bliver det kun Anders, som skal bo i Danmark i efteråret, men i de fire måneder frem til jul kommer han på besøg i Addis temmelig ofte. Siden kommer hele familien til Danmark til december, hvorefter Tine frem til sommer 2018 rejser frem og tilbage imellem arbejde i Addis Ababa og familien i Danmark. Vi ser det som en langsom tilbagetrækning fra vores missionærophold, og vi er overbevist om at det bliver rigtig godt for os. Men lige nu tænker vi på sommerferie og ser frem til at komme til Danmark.

Nordic skal snart godkendes

De nye afsnit på Nordic Medical Centre er næsten færdige, og de skal godkendes inden for den næste måneds tid af det etiopiske sundhedsministerium. Tine har arbejdet rigtig hårdt med at få afdelingerne klar til godkendelse og er lige nu ved at overgive ansvaret for den endelige godkendelse til hendes etiopiske afdelingssygeplejersker. Bed for at det kommer til at gå godt og for at Tine blev helt færdig til ferie i Danmark. Tine ser frem til et efterår med opstart og udvikling af de nye afdelinger, oplæring af sygeplejersker og Head Nurses, samt udvikling af sygeplejeskolen.

Tørke igen!

Anders er netop vendt tilbage fra en rejse til Østbale i det sydlige Etiopien. Anders rejste sammen med Simon Kristensen, koordinator for international mission i Promissio og Lotte Carlsen, netværkskoordinator i Promissio. Det blev en meget spændende tur, hvor de nåede helt over til Dawe Serar, tæt på den etiopiske Somali-region efter 320 km på grusvej. Der var varmt og tørt og ingen vand. Absolut ingen vand. Så der kommer en tankbil med vand til områdets beboere hver anden dag. Det gjorde stort indtryk på Lotte, Simon og Anders at møde befolkningen i Dawe Serar og høre dem fortælle om deres situation. I må meget gerne bede for folket der, som er under et stort pres. Vi i Promissio beder for, at vi må få et overblik over situationen, og visdom til at vide om eller hvordan vi skal handle.

Behov for missionær til Bale

De besøgte også Mekane Yesus Kirken i Østbale og oplevede et stort kald til Promissio om at være til stede og støtte arbejdet. Det kunne være skønt, hvis nogle danskere vil lade sig kalde til det evangeliserende arbejde i Bale. Der er mange muligheder og gode ivrige kristne at arbejde sammen med. Bl.a. mødte de en evangelist, som i studenterarbejdet har været med til at lede 31 til Jesus over det sidste års tid.

Rigtige missionærer

Det sker, at vi som citymissionærer (vi bor i en storby på 5-6 millioner mennesker) ikke føler, at vi helt kan leve op til tidligere tiders missionærers historier og lysbilleder, men fra turen til Bale fik Anders gode billeder. Både af en skøn natur, men også fra da bilen kørte fast i mudder og da bilens ene dæk eksploderede. Så lidt spænding blev det til, men heldigvis sendte Gud gode hjælpsomme mennesker på deres vej. Det var en stor fornøjelse at have vores nye koordinator for international mission med på tur og tale om de mange muligheder, der er for udvikling af missionsarbejdet.

Fester, skoleafslutning og afsked

Vi har i den seneste tid haft en del fester på compounden. Tine holdt et graduationparty for en kollega og sammen har vi holdt Åbent Hus for alle vi kender. Dvs. mest Anders' kollegaer og samarbejdspartnere i Mekane Yesus Kirken og vore etiopiske og internationale venner. Det har været dejligt at have compounden fyldt af folk. Med børnene har vi løbet til div. skoleafslutninger og koncerter på skolen og i aften skal vi til ”Step up ceremoni” for Liv, som stepper up fra Middle School til High School! Det glæder vi os til!

Vi glæder os også til sommer i Danmark, hvor vi får mulighed for at flytte ind i en præstebolig i Aarhus og Anders kan begynde at forberede sig på at vende tilbage til stillingen som sognepræst i Christianskirken. Han ser frem til for alvor at komme i gang som sognepræst.

God sommer fra alle os i Addis Ababa!