Vi er ved at forberede opstart af en sygeplejeskole

Flere og flere bruger Nordic som deres hospital. Det betyder mere arbejde, men det betyder også taknemmelighed over kollegaer, muligheden for at udvide 2. fase af hospitalet og starte en ny sygeplejeskole.

Der er to store fokusområder for mig på Nordic i denne tid. Det første er, at vi arbejder hårdt på at blive klar til at åbne 2. fase af hospitalet med operation, intensiv, akutmodtagelse og udvidelse af vores sengeafsnit. Det betyder, at mit fokus er på at planlægge, hvad vi skal bruge af udstyr, procedurer, forbrugsmaterialer, samt ansætte flere sygeplejersker. Der er mange ting at holde styr på, men jeg har gode kollegaer, som jeg arbejder sammen med, og det er også nødvendigt, for at få så meget som muligt klar til opstart i det nye år. Derudover oplever vi samtidig en klar stigning i arbejdsmængden på grund af flere indlagte patienter. Ikke at vi glæder os over mennesker bliver syge, men vi glæder os over at flere og flere begynder at bruge Nordic som deres hospital i stedet for at rejse til udlandet, hvilket gælder både udlændinge og etiopiere.

Hver fredag har jeg et morgenmøde med de sygeplejersker, der er på arbejde, og som har mulighed for at deltage. Der er afsat tid til almindelig debriefing, men også til at dele gode oplevelser med hinanden. I fredags delte rigtig mange af mine sygeplejersker positiv feedback fra patienterne. Det var meget dejligt at opleve dem opmuntre hinanden, og at jeg samtidig fik lov at føle, hvordan vores sygeplejersker gør en forskel for rigtig mange. Så går jeg glad hjem fra arbejde og er taknemmelig for at få lov til at arbejde så tæt sammen med både etiopiske og internationale sygeplejersker på NMC.

Det andet store fokusområde i mit arbejde lige nu er, at jeg fra august er blevet leder for en arbejdsgruppe med ansvar for opstart af Nordics egen sygeplejeskole i Addis. Jeg arbejder sammen med en etiopisk og en indisk sygeplejerske. De har begge været en del af vores uddannelsesprogram for akut- og intensivsygeplejersker, men nu vil vi åbne en sygeplejeskole med 2-års basisuddannelse og 2-års specialisering indenfor sygepleje. Vi håber, at kunne åbne enten i efteråret 2017 eller starten af 2018, og derfor er vi begyndt at søge fonde, se på regler og krav fra den etiopiske stat og arbejde med curriculum for skolen.

Samtidig har vi brug for inspiration til dette udviklingsarbejde, og derfor tager vi sidst i november på besøg på et kristent medicinsk uddannelsessted og hospital i Vellore, Indien. Det er en af de mest fremtrædende og respekterede medicinske hospitaler i Indien og er internationalt anerkendt. Hospitalet blev grundlagt i 1900 af en amerikansk missionær,  Dr. Ida S. Scudder, og hun startede siden den første sygeplejeskole i Indien i 1946. Se deres hjemmeside for mere information: www.cmch-vellore.edu.  Vi er nu blevet inviteret til at besøge sygeplejeskolen sidst i november, og samtidig inviteret til at deltage i en stor konference om ”Disaster risk reduction – Role of health care providers”.

Der ligger nogle store og spændende udfordringer foran mig, og jeg glæder mig fortsat over arbejdet, og alt det jeg får lov til at lære, opleve og være en del af.

Af Missionær Tine Pradsgaard Møberg