Yes - vi gjorde det!

I dag blev dagen jeg har ventet meget længe på. Nordic Medical centre blev åbnet og vi flyttede ind i vores ny renoverede bygning.

Inden vi nåede hertil er der gået mange dage med indkøb af alt fra køkkenudstyr, håndklæder, brandalarmer til møbler, gardiner og rigtig meget andet. Vi har haft stor glæde af Promissios Nissan Pickup, der har fungeret som flyttebil i flere situationer.

Denne weekend har vi arbejdet på højtryk for at blive klar til mandag morgen. Men i morges kl. 8.00 kunne vi så slå dørene op og tage imod de første patienter. Alt imens receptionen blev indrettet, de sidste kasser og kufferter tømt ud, gav vi rundvisninger til personalet, så de kunne finde ud af alt fra, hvor de skal klæde om, hvor frokosten bliver serveret og til hvordan man sorterer affaldet.

Vi er efterhånden en stor personalegruppe, og det er vigtigt at alle kender rutiner og arbejdsgange, hvis vi skal få det til at fungere. Alles hoveder er ved at være fyldt til bristepunktet og det kommer til udtryk i forskellige situationer. Et eksempel i dag var da en af mine sygeplejersker gav en hjælpende hånd med at oversætte informationer til de i personalegruppen, der ikke er helt flydende på engelsk. Hun endte med at glemme at oversætte til amharisk, men gentog bare informationen på engelsk.

Men hvor er det skønt at opleve at på trods af forvirringen, udfordringerne og alt det, der ikke fungerer fra starten af, så er det gennemgående at alle er glade og ivrige for at gøre, hvad vi kan hver især, for at dette skal blive rigtig godt. Sammenholdet og troen på, at det vi arbejder med giver mening for de mennesker vi er i blandt skinner igennem og er med til at holde gejsten oppe efter de lange arbejdsdage.

Da jeg tog hjem fra arbejde søndag aften efter en meget lang weekend, og en af mine kollegaer siger ”God weekend, vi ses på mandag”. Så måtte jeg bare grine og glæde mig over at trods travlheden lige nu, så er det en velsignelse at have et arbejde, hvor jeg glæder mig til at tage af sted om morgenen. Især i dag, fordi det var en dag jeg havde glædet mig til meget længe. Vi gjorde det!

 Af Missionær Tine Pradsgaard Møberg

Tags

Del denne side

Tine Møberg

Pendler-missionær i Etiopien

Seneste tags

Seneste kategorier