Nødhjælpsindsamling 2022: Etiopien sulter

Fejlslagne regntider har katastrofale konsekvenser på Afrikas Horn. Nu kan du hjælpe.

Læs mere om hjælpen nedenfor.

 

Sådan hjælper Promissio

Tørken på Afrikas Horn har potentiale til at blive den værste i 40 år som følge af flere fejlslagne regntider. Ifølge Red Barnet står 23 millioner mennesker over for en akut sultkrise.

I samarbejde med Mekane Yesus-kirkens udviklingsafdeling i Wabe Batu-synoden, DASSC, bidrager Promissio til at minske den den katastrofe, som befolkningen i Etiopien, der ligger på Afrikas Horn, lige nu står overfor.

Her uddeler vi nødhjælp til 80 nødstedte familier dette halvår. Nødhjælpen består af majs og olie, så familierne kan brødføde sig selv. Dertil kommer supplerende nødhjælp til 600 gravide og ammende mødre og næsten 450 underernærede børn.

Din støtte forhindrer, at det sker igen

Nødhjælpen har ikke kun til formål at afværge katastrofen nu og her. Indsatsen har også til formål at mindske risikoen for at en lignende katastrofe vil forekomme igen. Det sker, ved at flere end 80 husstande hver får to geder, som de kan leve af og avle på, i årene der kommer.

Derudover vil 200 repræsentanter fra lokalsamfundet modtage målrettet undervisning i, hvilke tiltag der kan gøres for at mindske risikoen for, at en katastrofe af denne art vil udspille sig igen i fremtiden.

Det er denne kursusindsats, som dine penge går til.

Repræsentanterne bliver undervist i at spotte tidlige tegn på, at en lignende situation er under opsejling, så de kan handle i tide. De lærer om evakuering, risikominimering, menneskerettigheder, og hvordan de kan påvirke lederne lokalt og nationalt til at handle rettidigt i sådanne situationer.

Det koster 115 kr. pr. person og der er plads til 200 personer i alt på kurserne.

For hver deltager står lokalbefolkningen stærkere, næste gang regnen udebliver.

Tak for din støtte!

Promissios nødhjælpsindsats er for størstedelen doneret af DERF, som administreres af CISU i samarbejde med Red Barnet og Start Network og finansieres af Udenrigsministeriet.