Børn og unge er fremtidens kirke

- Det vigtigste er at give de unge en solid bibelundervisning, siger Abraham Worq om Mekane Yesus Kirkens arbejde med de unge.

Af Inger Holmgaard, missionær i Etiopien 2013-2016

En væsentlig del af medlemmerne i Mekane Yesus Kirken er børn og unge. Derfor er det vigtigt at sørge for programmer hvor alle børn og unge får undervisning om kristendom og om kristen livsførelse.

- Det vigtigste af det hele er at give de unge en solid bibelundervisning, så de lærer Jesus at kende og lærer at afholde sig fra synd. Undervisningen skal være både åndelig og verdslig. Den skal være holistisk, siger Abraham Worq.

Abraham er børne- og ungdomskoordinator i Mekane Yesus Kirkens Wabe Batu Synode og kan trække på sine egne erfaringer med misbrug og på sin sundhedsfaglige uddannelse som sygeplejerske. Desuden glæder han sig over at han og ti andre unge fra synoden i sommeren 2015 havde mulighed for at deltage i en workshop i Dilla sammen med andre ungdomsledere fra hele det sydlige Etiopien. Specielt fremhæver Abraham den undervisning som Promissio missionær Anders Møberg gav om seksualitet.

- Det er meget vigtigt at unge tør tale om sex, for der er mange problemer på det område blandt de unge, siger Abraham.

Alle skal være med

Abraham har et mål om at 80 procent af kirkens unge er aktive i tjeneste og ledelse i kirken. Det skal helst være både drenge og piger, hvilket dog er en udfordring fordi piger ofte er bebyrdet af husarbejde og bliver gift i en tidlig alder. Derfor er der i de fleste menigheder kun én pige i en ledergruppe med 5-7 medlemmer. En mere lige repræsentation af piger og drenge er vigtigt for de unge selv, men også når det gælder evangelisation blandt ikke-kristne. I kulturen kan mænd ikke vidne for kvinder, og så er det vigtigt at også kristne piger er udrustet til opgaven.

En anden udfordring er at mange unge ikke har arbejde. Nogle ønsker ikke at arbejde, siger Abraham, men det er svært at finde arbejde for dem der gerne vil. Abraham har en idé der går ud på at støtte grupper af unge i at bruge mikrofinans. Det handler om at låne penge rentefrit i banken og starte med lidt handel. Det vil give de unge beskæftigelse som holder dem væk fra misbrug og giver dem noget at leve af – og samtidig vil det give de unge mulighed for at bære økonomisk med i evangeliets arbejde. Det vil mange unge gerne, men de har ikke penge til det.

Det der særligt glæder Abraham i hans arbejde, er at se når der sker forandringer i de unges liv.

12. februar 2016