Dit liv skal vise at du tror

- Børnene hører på os hvis vi er gode eksempler, siger Abraham Werasar til søndagsskoleledere i Etiopien.

Af Lotte Carlsen, netværkskoordinator

Abraham Werasar er på den ene side i øjenhøjde med de søndagsskoleledere han underviser på kurset i Hawassa i Sydetiopien. Og på den anden side er han ikke bange for at sige sandheden selv om den måtte skurre i nogens ører. Han er præst og missionær Gitte Rasmussens kollega som konsulent i Mekane Yesus Kirkens arbejde blandt børn og unge i området.
Abraham indgyder tillid med sit rolige væsen, og man fornemmer at der bliver lyttet til det han siger. Jeg er fuld af beundring for ægtheden i hans undervisning og hans mod til at sige sandheden uindpakket, men kærligt.

Vi skal være anderledes
Det er ikke nok at vi kan citere de rigtige dogmer hvis det liv vi lever, ikke svarer til det vi prædiker. Abraham har stort fokus på søndagsskoleledernes eget liv:
- Vi skal være anderledes end andre. Børnene skal kunne se forskel på os og dem der ikke tror. Vi skal beslutte at leve sammen med Herren og være fri for bevidst synd. Sådan gjorde Josef - og blev en stor mand der blev set op til. Flygt fra det onde som vandet flygter ned i de nye dybe grøfter langs Hawassas gader i regntiden. Når jeg er sammen med Jesus, er jeg et nyt menneske: ”Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig.”
Sådan underviser Abraham på et søndagsskolekursus og henviser videre til Første Korintherbrev: ”Ved I ikke, at den mindste smule surdej gennemsyrer hele dejen? Rens den gamle surdej ud, for at I kan være en ny dej.”
- Der bliver ikke noget vidnesbyrd hvis du ikke lever som du skal. Så bliver din ægtefælle som du – og dine børn ligesådan. Sådan spredes synden, underviser Abraham og læser op fra Lukasevangeliet: ” Et godt menneske tager gode ting frem af sit hjertes gode forråd, og et ondt menneske tager onde ting frem af sit onde forråd. For hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med.”
- Paulus var et godt eksempel gennem sin teltmagervirksomhed. Han lå ingen til byrde, men sørgede selv for at skaffe en indkomst så han havde til dagen og vejen. Paulus kan vise os den vej vi skal gå, som ledere der bliver lagt mærke til. Børnene hører på os hvis vi er gode eksempler, konkluderer Abraham.

13. september 2011