Iyasu prioriterer børnene

Søndagsskolelærer Iyasu Doyano er på kursus i Hawassa for at blive dygtigere til at fortælle etiopiske børn om Jesus.

Af Lotte Carlsen, netværkskoordinator 

Iyasu Doyano kommer fra Telamo, et lille sted i Sidamo provinsen i det sydlige Etiopien. Han er en af dem der kommer allerførst til kurset for søndagsskolelærere i Hawassa – faktisk et kvarter før det skulle begynde.
Det er ellers ikke fordi han bor lige rundt om hjørnet. Han begyndte at gå kl. 8 om morgenen for at nå en bus i en anden by kl. 11. Derfra har han så kørt i bus til Hawassa hvor kurset skulle begynde kl. 13.30. Men i Etiopien er det som så mange andre steder: De der bor længst væk, er dem der kommer først. Kurset kunne da heller ikke begynde kl. 13.30 da kursisterne kom dumpende i løbet af dagen. Det gav mig rig lejlighed til at snakke lidt med Iyasu.

Fokus på børnearbejdet
Jeg spørger hvorfor han har prioriteret kurset så højt at han var villig til først at gå i tre timer for derefter at sidde og svede i en tætpakket bus i to timer.
- Børnearbejdet har været glemt i mange år. Nu er der fokus på det igen. Det priser vi Herren for! I min kirke er der 140 børn der kommer hver lørdag for at være med til børnemøde. Vi deler dem op i to hold efter alder, svarer han.
Iyasu er sammen med tre andre medarbejdere søndagsskolelærer for 140 børn i Telamo. Den tjeneste i kirken er i mange år blevet set på som noget med ret lav status i forhold til andre tjenester i kirken. Ikke fordi kirken mangler børn og unge. De udgør faktisk over 60 procent af medlemmerne i Mekane Yesus Kirken.

Børn er fremtidens medarbejdere
Mekane Yesus Kirken vokser med en hast der kan få de fleste af os til at tabe underkæben: I 2003 var der fire millioner medlemmer, og i 2011 tæller den næsten seks millioner, altså en vækst på 50 procent på kun syv år. De nye medlemmer skal oplæres i solid bibelkundskab og discipelskab for at blive bevaret i troen. Også derfor er det så vigtigt at udruste børnene og de unge i kirken, så de som voksne kan oplære nye i troen. Kirken har brug for ressourcerne til oplæring af den massive tilgang af nye i troen hvert år!
Giver det mening at Dansk Ethioper Mission har udsendt Gitte Rasmussen til sammen med Abraham Werasar at styrke arbejdet i søndagsskolerne i Etiopien?
Det vil Iyasu nok svare ja til!

9. maj 2011

Promissio hed før Dansk Ethioper Mission.