Lederne vil vide mere

Unge fra Mekane Yesus Kirken går til andre kirker som lover fremgang og lykke. - Men hvordan skal vi lære dem at blive på den smalle sti hvis vi ikke udrustes til det?, spørger en evangelist fra Hawassa.

Af Lotte Carlsen, netværkskoordinator

- Jeg har været evangelist i tre år og har ansvar for ungdomsarbejdet i menigheden. Vi har cirka 400 unge i vores menighed lige nu, men de forsvinder ofte når de ikke synes om det budskab de hører. De går meget op i at få alle de ting Vesten har, og som de opdager mere og mere af gennem moderne medier. Derfor går de hen hvor der bliver lovet materiel og helbredsmæssig fremgang når man tror på Jesus, fortæller en ung evangelist i en menighed i Hawassa i Sydetiopien.
- Hvordan skal vi lære vores unge at blive på den smalle sti hvis vi ikke udrustes til det? Der er brug for megen uddannelse og udrustning til kirkens medarbejdere for at kunne gå op mod strømmen. Derfor er vi også taknemmelige for det arbejde Dansk Ethioper Mission gør i vores område for at opprioritere børne- og ungdomsarbejdet, tilføjer han.
Evangelisten har selv lidt teologisk uddannelse, men vil forfærdeligt gerne have mere for at ruste sig godt til arbejdet. Og han var med på det første af en række kurser for søndagsskoleledere som Gitte Rasmussen og Abraham Werasar holdt i Hawassa i foråret. Gitte er udsendt af Dansk Ethioper Mission som konsulent for Mekane Yesus Kirkens børne- og ungdomsarbejde i Sydetiopien. Pastor Abraham er Gittes tætte samarbejdspartner.

Godt nok at være dig
Her kommer Gitte evangelisten i møde med sine visioner for børne- og ungdomsarbejdet.
Det er ikke det organisatoriske eller det administrative arbejde der er Gittes fokus. Den direkte målgruppe er søndagsskolelærere og ledere – og gennem dem de tusindvis af børn i søndagsskolerne i Sydetiopien nu og på længere sigt.
Lederne og lærerne skal gerne komme til at hvile i at det er godt nok at være den man er, enten det er barn i søndagsskolen eller søndagsskolelærer. De unges stræben efter noget der er bedre og mere prestigefyldt, ønsker Gitte at komme i møde med verdens bedste budskab: At Gud er alt i alle.
- Børnene skal gennem kirkens børnearbejde have et bibelsk fundament at bygge på så de ikke forsvinder ud af kirken, siger

22. september 2011

Promissio hed før Dansk Ethioper Mission.